Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra identifiquen 250 joves a l’"Operatiu Via"


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/11/2014 05:52:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra identifiquen 250 joves a l’"Operatiu Via"

El dispositiu s’ha fet durant dos caps de setmana, i s’han aixecat 41 actes per infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana a la zona d’oci nocturn d’Els Pins

L’anomenada Operació Via l’han dut a terme agents de la Policia Local de Blanes, Mossos d’Esquadra de l’ABP de la Selva Litoral, l’Àrea Regional de Recursos Operatius i la Unitat Canina dels Mossos. Es tracta d’un dispositiu de control de seguretat ciutadana que s’ha fet durant dos caps de setmana – el del 10 de maig i el del 7 de juny- a la zona d’oci nocturn d’Els Pins.

L’objectiu d’aquest dispositiu és controlar els joves que accedeixen a aquesta zona de Blanes per garantir la seguretat ciutadana. La majoria dels joves que s’hi adrecen per gaudir de l’oferta lúdica del municipi ho fan les nits de dissabte i arriben en tren, molts d’ells provinents de la zona de Barcelona i poblacions de la seva rodalia.

S’han identificat 250 joves i s’han aixecat 41 actes per infraccions

Després d’aquests dos caps de setmana de controls a través d’aquest dispositiu el resultat ha estat que s’han identificat i escorcollat un total de 250 joves i s’han detectat 41 infraccions contra la Llei de Seguretat Ciutadana. D’aquest darrer total, s’han aixecat 25 actes administratives per tinença de substàncies estupefaents i 12 actes administratives per tinença d’armes prohibides. D’altra banda, també s’han imputat dos joves per danys produïts en un tren i a l’estació.


L’Operació Via està previst que tingui continuïtat durant els posteriors caps de setmana amb l’objectiu de garantir un oci nocturn i saludable, pacífic i segur a la població. Es tracta d’una nova actuació en la línia de les xerrades informatives que ja han estat impartint per segon any consecutiu els efectius dels dos cossos policials amb els touroperadors holandesos.

Fases de l’Operatiu Via

El dispositiu es divideix en dues fases. A la primera es controla l’arribada dels trens del dissabte, a l’horari comprès entre el vespre i la nit. Els agents escorcollen i identifiquen alguns els joves que baixen dels combois per assegurar-se que no porten substàncies estupefaents o armes prohibides, i així garantir un oci sense problemes. Paral·lelament, la unitat canina dels Mossos d’Esquadra també s’encarrega de registrar els trens i les vies.

La segona fase coincideix horàriament amb el tancament de les discoteques. És llavors quan els agents vigilen que el retorn dels joves fins a l’estació es desenvolupi amb normalitat i sense situacions de perill a les vies ni problemes d’ordre públic. Durant tot l’operatiu, els efectius de la Policia Local de Blanes intensifiquen el patrullatge en tot el recorregut de l’estació fins a la zona lúdica, i també es compta amb els vigilants de l’estació de tren, que controlen el perímetre d’aquest equipament donant suport als cossos policials.
Data de realització: 06/11/2014 | Data de la darrera actualització: 06/11/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300