Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Recomanacions Neteja Espai Públic per protegir les Platges


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/11/2014 05:57:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Recomanacions Neteja Espai Públic per protegir les Platges

L’Ajuntament està fent una campanya per informar als comerços i als ciutadans que no llencin aigües que continguin detergents a les reixes o a les voreres, per no perjudicar al medi ambient

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes ha iniciat una campanya per informar als comerços i als ciutadans sobre la necessitat que no llencin aigües residuals ni residus a les reixes pluvials que hi ha als carrers. Les platges de Blanes són un dels valors més importants de la població, no només des del punt de vista ambiental, sinó també turístic i econòmic. Són, en definitiva, un dels atractius que gaudeixen tant vilatans com visitants, sobretot ara que és temporada estiuenca.


Justament per això, s’estan fent visites porta a porta als comerços i s’està penjant als portals dels edificis una circular on es demana la col·laboració tant dels comerços com dels veïns perquè ajudin a tenir cura d’aquest recurs natural. L’acció s’està fent al centre de la vila, ja que totes les aigües que es recullen a través de les reixes pluvials que hi ha a la calçada van a parar a la platja i, posteriorment, al mar. D’altra banda, també es tracta que es compleixi el què s’inclou a l’ordenança reguladora de la neteja viària i la gestió de residus, que fa poc va ser modificada i aprovada a través de sessió plenària.


Més concretament, el què contempla la normativa municipal incideix en dos aspectes. Un d’ells és que no es poden llançar aigües residuals de neteja (és a dir, que incloguin lleixiu, detergents o productes similars) a les reixes o a les voreres. Aquestes aigües residuals s’han de llençar a la xarxa de clavegueram a través dels lavabos i desaigües dels habitatges o comerços. La xarxa d’aigua del clavegueram, a diferència de la de pluvials, va a parar a la depuradora pel seu tractament, de manera que no malmet el medi natural.


Un altre aspecte de l’ordenança municipal és que no es poden llençar cap tipus de residus ni a les voreres ni a les calçades. En aquest sentit, es fa especial incidència als de petites dimensions, com ara les burilles de les cigarretes, ja que poden anar a parar als conductes de la xarxa de pluvials i, conseqüentment, acabar dipositats a la platja.Data de realització: 06/11/2014 | Data de la darrera actualització: 06/11/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300