Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple Extraordinari aprova les noves condicions del Pla d’Ajust


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2014 06:01:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEl Ple Extraordinari aprova les noves condicions del Pla d’Ajust

Amb aquestes noves mesures, l’Ajuntament de Blanes s’estalviarà pagar uns 750.000 € durant els 8 anys que falten per liquidar el pla aprovat l’any 2012

El Ple Extraordinari celebrat avui a dos quarts de nou del matí per l’Ajuntament de Blanes ha aprovat per 14 vots a favor i 3 abstencions (del total de 21 membres del consistori n’han assistit 17) les noves condicions financeres del Pla d’Ajust que es va aprovar l’any 2012 per poder finançar el pagament als proveïdors, que va tenir un import de prop de 14 M€. El PSC, CiU, PP i la regidora no adscrita han votat a favor, mentre que EUiA-ICV s’ha abstingut.

Abans que s’entrés a debatre el punt únic de què es composava la sessió plenària, s’ha sotmès a votació la urgència de la convocatòria, qüestió que s’ha aprovat per unanimitat. Aquest darrer extrem l’ha justificat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, recordant que ara fa una setmana la Direcció General d’Administració Local i el Consorci Administració Oberta de Catalunya van posar a disposició de tots els ajuntaments de forma gratuïta tots els mecanismes electrònics necessaris per comunicar-se. Es tractava de poder acollir-se a les condicions de modificació que ha posa en marxa el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.


Durant aquesta setmana s’ha treballat a fons per complir els requeriments, ja que demà divendres finalitza el termini perquè els ajuntaments puguin adherir-se a aquestes noves condicions. Justament per aquest motiu la convocatòria s’ha fet a primera hora del matí, perquè així els tècnics hauran disposat de tota la resta de la jornada per tenir la documentació posterior a l’aprovació al ple a punt.

Estalvi de 750.000 € per liquidar el Pla d’Ajust

Amb les noves condicions que finalment s’han aprovat, l’Ajuntament de Blanes es podrà acollir a la rebaixa de l’1’4% dels punts d’increment de l’Euribor que ha marcat el Ministeri. L’operació financera que es va aprovar l’any 2012 va ser per un termini de 10 anys: 2 de carència i 8 d’amortització. Actualment ja fa uns mesos que s’ha entrat en el període d’amortització.

En aquest sentit, la rebaixa de condicions significarà poder estalviar-se el pagament d’uns 750.000 € durant els vuit anys que encara manquen per acabar de liquidar el Pla d’Ajust. Durant el primer any d’amortització l’estalvi serà d’uns 221.000 €, que corresponen a l’anualitat entre el 2014 i el 2015. D’altra banda, l’Ajuntament començarà a estudiar altres opcions financeres que siguin més avantatjoses per renegociar els préstecs d’endeutament.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/12/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300