Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple Municipal aprova el nou ROM amb més canvis


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/27/2014 02:35:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Ple Municipal aprova el nou ROM amb més canvis

L’objectiu de les modificacions introduïdes és obrir-se més a la participació ciutadana en els plens municipals, que ara podran finalitzar com a màxim a la 1 de la matinada

Un dels punts més destacats del ple del mes de juny celebrat ahir va ser l’aprovació definitiva de les modificacions que s’han introduït al ROM, el Reglament Orgànic Municipal després que la normativa s’havia aprovat inicialment el passat mes de febrer, i hi ha hagut un període per presentar al·legacions. Els canvis més destacats respecte el text aprovat llavors, són els següents :

Els representants de les entitats que presentin propostes al ple seran convidats a exposar-les i debatre-les a la Junta de Portaveus preparatòria de la sessió on s’ha de debatre la seva moció. Quan sigui el moment del ple, la intervenció la realitzarà el representant de l’associació o persona en qui hagi delegat l’entitat.

Un cop hagi acabat el debat de les qüestions incloses a l’ordre del dia i s’obri el torn de precs i preguntes, el públic assistent podrà adreçar-se als membres del plenari sobre qüestions tractades a la sessió com ja es venia fent. La novetat, però, és que a partir d’ara també es podrà preguntar sobre qualsevol altre tema de competència municipal. En aquest darrer supòsit, la modificació que s’ha introduït és que els ciutadans que ho vulguin fer hauran de formular la pregunta per escrit i entrar-la al registre de l’Ajuntament abans de les 3 de la tarda del dia anterior a la celebració del ple.

La introducció d’aquest canvi ha suposat que també s’hagi hagut de modificar aquella part del ROM que tractava l’hora màxima d’acabament de les sessions. A partir d’ara el temps màxim de duració de l’apartat de preguntes del públic i respostes dels regidors serà d’una hora, i haurà d’haver finalitzat a la 1 de la matinada. En tot cas, correspon a l’alcalde la distribució del temps en funció del nombre de preguntes anunciades.

Una altra novetat és que, quan es posin en marxa les Vídeo-Actes del ple, les intervencions del públic, que actualment no estan recollides a les actes sí que hi seran. I precisament un altre nou aspecte del nou redactat del ROM inclou que les sessions del ple seran enregistrades en Vídeo-Acta, que certificarà el secretari de l’Ajuntament.


L’aprovació definitiva del ROM es va aprovar amb els vots a favor del PSC a l’equip de govern i CiU. El PP es va abstenir i EUiA-ICV va votar en contra. Precisament el vot d’aquest darrer partit va encendre una mica els ànims de la sessió entre l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i qui va defensar el tema per part d’EUiA-ICV, Paco Martínez. Val a dir que la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va excusar la seva presència a la sessió.

Resta de punts a l’ordre del dia de la sessió plenària

Llevat d’aquest tema, la resta de temes inclosos a la part resolutiva del ple es van aprovar per unanimitat. Així va ser amb el primer punt de debat a l’ordre del dia, l’aprovació del plànol de delimitació de les urbanitzacions per les franges perimetrals per prevenir incendis forestals, igual que la declaració de compatibilitat demanda per una treballadora de l’Ajuntament, i la desestimació de les al·legacions que ha presentat l’empresa de transports Pujol i Pujol contra l’acord de ple del passat mes de maig que prorrogava la seva concessió fins al 31 de desembre de 2015.

L’últim tema de la part resolutiva, que consistia en designar les dues festes locals per a l’any vinent també es va aprovar per unanimitat. Una serà, com és habitual, el dia de l’Aplec del Vilar, que se celebra l’endemà del dilluns de pasqua, tancant setmana santa. L’altra festa serà el 21 d’agost, ja que al caure en diumenge el 26 de juliol de Santa Anna, el què ja és tradicional és que es traslladi la festivitat perquè coincideixi amb Sant Bonós i Sant Maximià, copatrons de Blanes.

A la part de control, la primera moció també es va aprovar per unanimitat. La va presentar el PP i demanava la creació d’un consell municipal de turisme que substituís les funcions que tenia el Patronat Municipal de Turisme, extingit l’any 2012. Per contra, la proposta d’acord de CiU sobre el manifest “l’hora de decidir” per recolzar la consulta del 9 de novembre es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups llevat del PP, que ho va fer en contra.

La moció d’EUiA-ICV per posar en marxa un ateneu popular a les antigues instal·lacions del camp de futbol d’Els Pins la va recolzar el PSC, mentre que tant CiU com el PP la van rebutjar. Per la seva banda, la proposta d’acord presentada pel mateix grup amb motiu de la commemoració del Dia de l’Orgull Lèsbic, Gai, Transsexual, Bisexual i Feminista que se celebra el dissabte 28 de juny, es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups llevat del PP, que va votar en contra.

Per últim, la moció d’EUiA-ICV per una reforma constitucional, la convocatòria d’un referèndum sobre la monarquia i l’inici d’un procés constituent cap a la república, va prosperar amb el recolzament de CiU, l’abstenció del PSC i els vots en contra del PP.

Data de realització: 06/27/2014 | Data de la darrera actualització: 06/28/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300