Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la Jornada Divulgativa del CEAB


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2014 04:55:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la Jornada Divulgativa del CEAB

Prop de 400 persones van acostar-se al Movilab que es va instal·lar dissabte per donar a conèixer alguns dels projectes en què està treballant el centre científic

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes va instal·lar dissabte passat al Passeig de Mar el Movilab, un tràiler equipat per fer-hi tallers de caire científic. El seu objectiu va ser que, durant tota la jornada, tothom qui volgués tingués l’oportunitat de conèixer de més a prop la tasca que es desenvolupa al CEAB, fent-lo d’aquesta manera molt més proper a la ciutadania. Els organitzadors han qualificat l’experiència de manera molt positiva, ja que es calcula que al llarg de tot el dia s’hi van acostar prop de 400 persones. La idea d’apropar el centre al Passeig de Mar va ser molt ben rebuda pels participants, que es van mostrar molt interessats en conèixer els principals projectes que s’hi desenvolupen.


El públic estava format per gent de totes les edats, que van poder aprofundir principalment en quatre dels projecte en què es treballa des del CEAB: l’equilibri ecològic i l’erosió de les platges estudiat a través del cas de la Platja de S’Abanell, així com la preservació de les praderies de posidònia; el món de les algues, tant les espècies autòctones com les invasores; la riquesa biològica del canyó submarí de Blanes; i el projecte AtrapaelTigre.com, un programa de ciència ciutadana per combatre el mosquit tigre.


A banda de les explicacions que va oferir el personal del Centre d’Estudis Avançats de Blanes –que van fer ajudats de diversos elements, com ara dibuixos, fotografies, maquetes i material molt didàctic- l’equipament del Movilab també permetia fer l’experiència encara més enriquidora, principalment a través dels microscopis. Se’n va encarregar d’aquesta part divulgativa un equip del CEAB format per 15 persones, entre els quals s’hi comptaven investigadors, tècnics i becaris.


L’èxit de públic i l’interès que va despertar entre els assistents ha fet plantejar-se als organitzadors tornar a repetir l’experiència de cara a l’any vinent i establir-ho de manera periòdica un cop a l’any, fent alguns canvis per adaptar-se millor a la demanda que va haver-hi, com per exemple que enlloc de fer-se durant un sol dia, s’allargui tot un cap de setmana. Prova de la bona acollida que va tenir l’experiència és que es va haver d’allargar l’horari de tancament donat el gran nombre de persones que s’hi havia aplegat per participar en alguns dels tallers. Aquesta experiència completaria anualment les jornades de portes obertes que des de fa uns quants anys ja s’organitzen a les instal·lacions del centre d’investigació.


Projecte Clipperton i el problema de la contaminació al mar

Seguint aquesta línia divulgativa, el CEAB ha organitzat una nova experiència científica que tindrà lloc el proper dissabte al matí en col·laboració amb una altra entitat. Com l’activitat tindrà lloc dissabte vinent perquè serà llavors quan el vaixell de la ONG ecologista Projecte Clipperton atracarà al port de Blanes i, aprofitant aquest esdeveniment, de 10 a 14 h, es muntaran dues carpes al Passeig de Mar amb un doble objectiu.


Per un costat, la ONG Projecte Clipperton farà divulgació mediambiental sobre com preservar els mars de l’acció de l’home, entre d’altres coses amb la realització en directe d’un quadre. De l’altre, el CEAB tindrà instal·lat un punt d’informació sobre plàstics i micro-plàstics, prospeccions a la Mediterrània i altres aspectes mediambientals.

Durant la jornada divulgativa Erb Mon parlarà sobre com es poden preservar els mars de l’acció de l’home. També s’aprofondirà sobre la problemàtica dels plàstics en el mar, així com les propostes de fer extraccions de gas i petroli al Mediterrani. Més informació: www.clippertonproject.com


Data de realització: 06/30/2014 | Data de la darrera actualització: 06/30/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300