Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Lloret protagonitzen el “Projecte Platges” a nivell de Catalunya per incentivar la recollida de vidre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2014 02:59:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes i Lloret protagonitzen el “Projecte Platges” a nivell de Catalunya per incentivar la recollida de vidre

Han presentat la campanya representants del Consell Comarcal de la Selva, els Ajuntaments de Blanes i Lloret i l’entitat estatal “Ecovidrio”

Avui s’ha presentat a l’ermita de Santa Cristina de Lloret de Mar el “Projecte Platges” que té l’objectiu d’incentivar la recollida selectiva del vidre arreu de l’estat espanyol. A nivell de Catalunya, s’han escollit Blanes i Lloret per dur a terme la campanya a causa de l’important pes específic que té el sector de l’hostaleria en aquests dos municipis.


La presentació l’ha encetat el vice-president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Orobig, qui ha recordat que la campanya implica l’acció conjunta d’aquest ens supramunicipal, els Ajuntaments de Blanes i Lloret, l’empresa NORA i l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio. Durant el seu parlament, Orobig ha destacat la importància que es dugui a terme aquest projecte a les dues poblacions selvatanes, recordant que actualment, tot i que sembla que cada vegada consumim menys envasos de vidre, aquesta fracció encara representa un 8% del pes de la bossa de residus. L’any 2012 es va reciclar un 42%, però la resta va anar a l’abocador. És aquesta darrera xifra la que es vol augmentar a través de les accions que preveu la campanya.


El Consell Comarcal, lidera l’organització i la programació de les actuacions que es faran al territori en aquest projecte, sobretot al municipi de Blanes on té delegades les competències de gestió de residus i el seguiment de la valoració de resultats. A més, la campanya s’emmarca dins el lema comarcal de “Recicla i marca’t un punt”.

A Blanes la campanya s’incentiva amb la recollida porta a porta

Per la seva banda el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, Manel Verde, ha remarcat que en aquesta població el “Projecte Platges” ja s’està reforçant des de l’1 de juliol amb l’increment de la recollida selectiva de vidre porta a porta en diversos establiments del centre. Durant aquests dies s’han repartit uns contenidors de mida mitjana –similars als de la recollida d’orgànica, però identificats amb el color verd del vidre- a 100 establiments del centre de Blanes.

Des de l’1 de juliol, a partir de les dues de la tarda es passa a recollir porta a porta el contingut d’aquests contenidors amb un camió dos dies a la setmana: dimarts i divendres. En cas que els contenidors de què disposen els establiments ja estiguin plens fora d’aquests dies, s’han reforçat les illes de contenidors de grans dimensions perquè vagin a abocar-hi el material els mateixos responsables dels establiments.


El reforç s’ha fet en cinc illes de contenidors del centre de Blanes, substituint-los per un nou model que incorpora un dispositiu hidràulic que permet abocar els envasos de vidre amb un esforç mínim. Es tracta d’un nou contenidor del model Vacry, que també té una major capacitat d’emmagatzematge.

D’altra banda, a la zona turística s’han repartit contenidors propis en 118 establiments i 7 càmpings, i s’han substituït 32 contenidors de grans dimensions de recollida selectiva de vidre pel nou model Vacry amb el dispositiu hidràulic. D’aquests 32 contenidors, n’hi ha 13 –els que estan situats a primera línia de mar- que s’han decorat amb un vinil extern amb imatges de caire estiuenc per promoure d’una manera distesa la utilització d’aquests contenidors tant a nivell professional com de la ciutadania i els visitants en general.


D’aquesta manera, arreu de Blanes s’han repartit durant aquests dies un total de 225 contenidors específics de mida mitjana i se n’han instal·lat 37 del model Vacry de grans dimensions. Manel Verde ha tancat el seu parlament recordant que l’objectiu de les dues campanyes conjuntes que s’estan fent a Blanes és que la fracció de rebuig ja no inclogui l’elevat nombre d’envasos de vidre que s’acostuma a recollir.

Campanya de recollida de vidre a Lloret de Mar

A Lloret de Mar, la campanya “Projecte Platges” consistirà en l’ampliació de les àrees de recollida selectiva, que passaran a ser un total de 117. Així ho ha explicat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament del veí municipi, Ignasi Riera, qui ha remarcat que, d’aquesta manera, es podrà ampliar les àrees d’aportació que hi ha en aquesta vila. Això farà que, a partir d’ara, hi hagi una àrea de recollida selectiva de vidre per a cada 350 habitants.

Ignasi Riera també ha destacat que cal seguir treballant en aquesta línia per millorar les xifres de recollida de vidre en aquest municipi, agraint en aquest sentit la iniciativa empresa per Ecovidrio a través del “Projecte Platges”. Per últim, també ha explicat que, des de l’any 2008, Lloret de Mar es manté amb el mateix nombre de tones que recull de vidre, que volta el milió de tones. El regidor de Lloret de Mar atribueix aquesta estabilització del nombre de material recollit a la crisi econòmica.

13 municipis d’arreu de l’estat espanyol participen en la campanya

La presentació l’ha tancat el gerent d’Ecovidrio a Catalunya i Balears, David Martínez, qui ha explicat que la principal raó per la qual s’ha triat Blanes i Lloret per fer-hi exclusivament la campanya a nivell del territori català és perquè és precisament en les poblacions turístiques on es recullen més envasos de vidre. Per l’experiència d’Ecovidrio, el material que generen bars, restaurants i establiments hostalers entre els mesos de juny i setembre es multiplica per 4 en les poblacions turístiques.


És per aquest motiu que l’entitat sense afany de lucre que té assignada per conveni amb l’Agència de Residus la funció de Sistema Integral de Gestió del vidre ha triat 13 municipis arreu de l’estat espanyol on s’està duent a terme el “Projecte Platges”. A Blanes i Lloret s’han repartit 300 contenidors de mida mitjana per als establiments i 70 contenidors de grans dimensions amb el nou sistema hidràulic.

Per implementar la campanya del “Projecte Platges” també es farà una campanya de màrqueting de l’1 de juliol al 15 de setembre adreçada d’una banda als hostalers i de l’altra a la ciutadania en general, així com als turistes que visitin els dos municipis. En el primer cas, diversos informadors visitaran els diferents establiments d’hostaleria per conscienciar-los sobre la necessitat de reciclar vidre, així com per proposar-los que facin un control voluntari que inclou com incentiu entrar en un sorteig de televisors. Pel que fa a la ciutadania en general i als visitants, s’han contractat diversos informadors i es faran accions puntuals coincidint amb grans esdeveniments que tinguin lloc en les dues poblacions selvatanes.
Data de realització: 07/04/2014 | Data de la darrera actualització: 07/04/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300