Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comencen a instal·lar-se les primeres parades de la Fira d’Atraccions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/15/2014 12:43:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comencen a instal·lar-se les primeres parades de la Fira d’Atraccions

Un total de 55 parades estaran ubicades al nou espai polivalent on hi havia els camps de futbol d’Els Pins i d’altres 35 parades al Passeig de Mar

Aquest passat dilluns van començar a arribar a Blanes les primeres parades de la Fira d’Atraccions que funcionarà durant aquests dies en motiu de la Festa Major que se celebrarà del 20 al 28 de juliol. En total està previst que hi hagi 90 parades repartides entre les dues ubicacions que hi haurà durant el cicle festiu: 55 estaran al recinte d’Els Pins i d’altres 35 al Passeig de Mar.

La principal novetat d’aquest 2014 és que les atraccions que durant els darrers anys s’havien instal·lat a les dues illes que hi ha davant l’Estació d’Autobusos s’han traslladat a l’espai on hi havia els dos camps de futbol d’Els Pins, a uns 100 metres de distància de la seva anterior ubicació. Per fer possible aquest trasllat, els darrers mesos s’han estat fent unes obres d’adequació perquè les antigues instal·lacions esportives esdevinguin un espai polivalent que pugui enquibir altres usos d’interès general i públic.


Les atraccions van iniciar l’entrada al nou recinte firal d’Els Pins ahir al matí, mentre que al Passeig de Mar es van instal·lar a partir de la tarda-vespre. Des de fa uns quants anys, les atraccions d’Els Pins estan adreçades a un públic jove, així com per a adults. Per la seva banda, les del Passeig de Mar estan destinades al públic infantil i familiar. En totes dues ubicacions les atraccions comparteixen espai amb parades que ofereixen llaminadures, fruits secs, entrepans, begudes i altres entreteniments gastronòmics.

Els dos espais de la Fira d’Atraccions començaran a funcionar a partir de divendres vinent, 18 de juliol, i estaran en marxa fins el dilluns 28 de juliol, coincidint amb el darrer dia de la Festa Major de Santa Anna.

Descomptes especials els dies 22 i 23 de juliol

Una de les mesures que es pacta cada any al conveni que signen l’Ajuntament i els firaires que s’instal·len a Blanes durant la Festa Major és reservar un dia dins del cicle festiu perquè hi hagi descomptes a l’hora d’utilitzar les parades. D’aquesta manera, cada any s’assenyala una jornada en què se celebra el què s’anomena “Dia del Nen”.

Aquest 2014 el “Dia del Nen” tindrà lloc el dimecres 23 de juliol. Al llarg de tota aquesta jornada, tothom qui utilitzi les atraccions només haurà de pagar el 50% del seu preu fixat. Per la seva banda, les parades d’alimentació apliquen un 15% de descompte en els productes que venen.


Tot i que la jornada es conegui sota el nom d’”El Dia del Nen”, els descomptes es fan tant a les parades que hi ha instal·lades al Passeig de Mar com a les d’Els Pins. Per últim val a dir que, si bé habitualment fan la promoció tots els firaires, el conveni amb l’Ajuntament ja estipula que només l’aplicaran aquelles parades que vulguin adherir-s’hi.

D'altra banda, també hi haurà descomptes un dia abans, el dimarts 22 de juliol. En aquest cas es tracta de l'oferta de 2 x 1 que es farà presentant a les parades de la Fira d'Atraccions els tiquets que cal retallar a una de les planes inclosa a la revista que s'ha editat amb les activitats de la Festa Major.

Obres de condicionament dels camps de futbol d’Els Pins

Enguany no era possible instal·lar la fira a l’esplanada de davant l’Estació d’Autobusos com s’havia fet en les últimes edicions a causa de la posada en marxa d’un nou supermercat que ocupa part de la superfície que utilitzaven les atraccions. Aquesta circumstància, sumada al trasllat del Club Deportiu Blanes de futbol a les noves instal·lacions de la Ciutat Esportiva, van propiciar que es prengués la decisió d’adequar els camps de futbol d’Els Pins perquè esdevingués en un nou espai polivalent.

Els primers treballs d’enderroc d’estructures –principalment, murs de tancament- de l’equipament esportiu perquè fos el màxim diàfan possible per als nous usos van començar el 19 de maig. L’Ajuntament de Blanes els va adjudicar a l’empresa Acsa, Obres e Infraestructuras S.A. per un preu final de 30.847’71 € després que el preu de licitació havia estat de 52.529’43 €. Al produir-se aquesta baixa, la resta de feines que s’havien de fer per adequar l’espai van poder incloure noves millores.


Després d’ajustar i revisar les tasques previstes per fer el condicionament dels dos espais –camp de terra i camp de gespa artificial- per unificar-los, els treballs es van licitar per 52.451’51 € i es van adjudicar a Obras y Pavimentos Brossa, S.A. per 39.655’21 €. Per últim, també s’ha fet una tercera actuació puntual de 2.178 €, que ha consistit en instal·lar unes proteccions a la part inferior de les quatre torres de llum de grans dimensions que hi ha a l’espai per il·luminar l’antic terreny de joc.

L’Oficina de Projectes Urbans del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes es va encarregar d’elaborar la documentació necessària perquè es dugessin a terme les feines necessàries per aconseguir transformar la zona dels camps de futbol en un espai polivalent per a diferents usos. Els treballs han comprès l’enderroc total o parcial de gran part del tancament perimetral que hi havia, l’adequació d’accessos i l’eliminació d’alguns desnivells per donar continuïtat i integrar els espais.

Recinte Firal d’Els Pins: una zona d’esbarjo multiús

Dins del recinte de l’antic equipament esportiu només han quedat dempeus dues estructures: la graderia i una edificació més petita que hi ha a l’antiga entrada principal, on durant els darrers anys s’hi han allotjat les oficines del Club Deportiu Blanes. Les feines d’adequació han tingut com a principal objectiu que la connexió entre els dos camps de futbol que hi havia –de terra i de gespa artificial- estigués neta d’obstacles.

Després que s’hi hagi allotjat la Fira d’Atraccions, la intenció de l’Ajuntament de Blanes és que puguin acollir-s’hi altres esdeveniments puntuals, com per exemple circs, exhibicions i activitats similars que requereixin una gran superfície a l’aire lliure de les característiques d’aquest espai. Durant tot l’any també podrà ser gaudit per tots aquells veïns del municipi que vulguin practicar esport i activitats a l’aire lliure dins d’una zona acotada segura, ja que estarà lliure de circulació de vehicles.


D’aquesta manera, també es podrà disposar d’una alternativa a les instal·lacions esportives que hi ha als centres escolars, que requereixen d’un accés controlat. Això és perquè aquesta zona ara ha quedat d’accés lliure i no té barrat el pas com fins ara, en què estava encerclat per un mur i portes d’accés.
Data de realització: 07/15/2014 | Data de la darrera actualització: 07/18/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300