Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament negociarà ampliar places d’aparcament gratuïtes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/01/2014 11:01:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellL’Ajuntament negociarà ampliar places d’aparcament gratuïtes

El ple va aprovar ahir una esmena a la totalitat presentada per EUiA-ICV a la moció de CiU que proposava fer aparcaments gratuïts als camps de futbol d’Els Pins

La necessitat de trobar més zones d’aparcament gratuït i, per afegit, quin model de ciutat es vol per a Blanes. Aquesta és una de les qüestions més destacades que va centrar el debat de la sessió plenària d’ahir dijous, la que corresponia al mes de juliol.

Inicialment, CiU havia presentat una proposta d’acord en què plantejava habilitar com a zona d’aparcament gratuït els antics camps de futbol d’Els Pins on aquests dies s’ha instal·lat la fira de la Festa Major. A posteriori, EUiA-ICV va presentar una esmena a la totalitat que, al aprovar-se, va deixar sense efecte la moció de la federació nacionalista. A banda del grup proposant, l’esmena va comptar amb els vots a favor del PSC, PP i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, mentre que CiU va votar en contra.


L’esmena a la totalitat demana d’una banda que el nou espai firal garanteixi els usos ciutadans per a l’associacionisme veïnal, juvenil i cultural. De l’altra, que s’obri una taula de negociació amb la concessionària de les zones blaves –SABA- per taxar preus de rescats parcials de la concessió, o bé noves formes que ajudin a millorar les condicions d’aparcament i pagament.

El tercer punt de l’esmena inclou que s’estudiarà la signatura de convenis de cessió d’usos temporals de solars que hi ha a la Plantera. Es tracta de finques que estan en desús per part de la propietat, que s’habilitarien per fer-hi zones d’aparcament gratuïtes.

Des de CiU, Quim Torrecillas va anunciar que no donarien suport a la proposta perquè, tot i estar d’acord amb la filosofia que cal trobar places aparcament gratuïtes per reduir la pressió de les zones blaves, entenia que amb la presentació de l’esmena a la totalitat, EUiA-ICV estava bloquejant la seva moció. Per contra, Víctor Catalan (EUiA-ICV) va recordar que s’havia rebut l’avís dels serveis jurídics de l’Ajuntament que si es tirava endavant la moció de CiU podria comportar haver de pagar indemnitzacions a SABA, tal i com ja havia passat amb el tema del pagament de la primera hora gratuïta a l’aparcament del Passeig de Mar.

Aquesta consideració jurídica es deu a què els camps de futbol d’Els Pins estan al costat de l’esplanada del pavelló, on hi ha zones blaves. Amb tot, des de CiU no es compartia aquest plantejament, ja que es va defensar que durant els mesos de pagament no hi aparca gairebé ningú, llevat de dies puntuals en què hi ha molta afluència de visitants. Des de l’equip de govern, l’alcalde Josep Marigó va estar d’acord amb l’esmena i va agrair la seriositat amb què s’havia tractat aquesta delicada qüestió.

Per la seva banda, la moció presentada per EUiA-ICV perquè s’impulsi un Pla de Mobilitat a Blanes, lligada al tema que s’havia acabat d’aprovar, també va prosperar, en aquest cas amb la unanimitat de tots els grups polítics. En el què tothom va estar d’acord és que, en definitiva, s’estava debatent quin model de ciutat es vol per a Blanes.

Altres qüestions tractades al ple

La sessió plenària del mes de juliol va aprovar amb 11 vots a favor del PSC i PP el compte general de 2013, mentre que CiU es va abstenir, i tant EUiA-ICV com la regidora no adscrita van votar en contra. Més unanimitat va haver en el tema de delegar a la Junta de Govern Local competències específiques en matèria de contractació, que es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups polítics i l’abstenció de Lourdes Fàbrega.


La proposta de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge per instar la Generalitat a prendre les mesures necessàries per respondre a les situacions d’emergència habitacional i de pobresa energètica, es va aprovar amb la unanimitat de tots els regidors i regidores. El següent punt que s’havia de tractar referent a encarregar al Consell Comarcal de la Selva la tramitació d’expedients per crear i mantenir franges de protecció contra incendis forestals va quedar sobre la taula, després que ja s’havia informat prèviament d’aquest extrem a la reunió informativa prèvia.

El darrer punt inclòs a l’ordre del dia va ser la moció presentada per EUiA-ICV contra els bombardejos d’Israel sobre Gaza i en suport del poble de Palestina. La proposta va comptar amb el recolzament de totes les forces polítiques, així com de la regidora no adscrita, mentre que el PP es va abstenir

Per últim, en l’apartat de precs i preguntes va passar el què ja sol ser habitual sempre que se celebra el ple del mes de juliol: tant des dels grups polítics com des del públic es van plantejar diverses qüestions relacionades amb la festa major, entre d’altres temes.Data de realització: 08/01/2014 | Data de la darrera actualització: 08/01/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300