Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concert Solidari del Rotary a benefici de Mifas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/03/2014 10:25:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Rotary_logoConcert Solidari del Rotary a benefici de Mifas

Els Clubs Rotaris de Blanes i Lloret, amb el suport dels ajuntaments dels dos municipis, van celebrar aquest acte dissabte passat a l’ermita Santa Cristina

Un centenar de persones van assistir al concert solidari que va tenir lloc dissabte passat a la nit a la capella de l’ermita Santa Cristina. Organitzat pels Clubs Rotaris de Blanes i Lloret amb el suport dels ajuntaments dels dos municipis, el seu objectiu era recaptar fons econòmics que es destinaran íntegrament a benefici de Mifas, Minusvàlids Físics Associats.


Fotografies: Xevi Terradas
Mifas és una entitat sense ànim de lucre que representa les persones amb discapacitat física de les comarques gironines. També busca solucions a les demandes que planteja el col·lectiu, amb l’objectiu d’aconseguir la plena integració a la societat de les persones afectades per una discapacitat física.

Tasca de sensibilització de Mifas a les escoles

Els diners recaptats a través del concert benèfic aniran destinats a poder comprar sis noves cadires de rodes que Mifas utilitza en la seva tasca de sensibilització, principalment amb els escolars d’arreu de la comarca de la Selva. El delegat de Mifas en aquesta demarcació, Xevi Terradas, és qui s’encarrega personalment d’anar arreu d’escoles, instituts i allí on faci falta per encapçalar les xerrades divulgatives, recolzat per altres membres de l’entitat.

L’objectiu és que els nois i noies, així com la ciutadania en general prenguin consciència sobre la importància de la prevenció d’accidents, així com sobre les barreres arquitectòniques amb què es troben les persones amb mobilitat reduïda. No es tracta tan sols que es pugui entendre a base d’explicacions o el propi testimoni dels membres de Mifas. Per això, les xerrades es completen amb una part pràctica on el públic ha de provar de poder moure’s amb les cadires de rodes que es porten als locals i centres educatius perquè les utilitzin durant una estona.


Les cadires de rodes i el material que s’utilitza en aquestes xerrades divulgatives i de sensibilització ja fa temps que està força malmès pel pas del temps i el seu ús. Donat que Mifas no podia assumir el cost per adquirir el nou material, va estar mirant de trobar alguna ajuda, i va ser així com es va posar en contacte amb el Rotary Club, que va entusiasmar-se amb el projecte.

Concert amb l’espectacle Nus, Òpera a capella

Enguany ha estat la tercera edició consecutiva en què els Clubs Rotary de Blanes i Lloret han unit esforços per organitzar aquest esdeveniment benèfic coincidint amb finals del mes d’agost. El concert va anar a càrrec d’Òpera Prima, amb el tercer projecte que encapçalen les cantants gironines Susanna del Saz (mezzo soprano) i Elena Martinell (soprano): Nus o, si ho prefereixen, òpera a capella. Les acompanyen les veus masculines del tenor Giorgio Elmo i del baríton Lucas Groppo.


Els quatre cantants proposen una original revisió de conegudes àries d’òpera, així com cançons líriques populars amb arranjaments inèdits de Joan Casas creats especialment per a la ocasió. La simplicitat de la proposta va complaure força al públic que va participar en el concert a Santa Cristina, entre els quals s’hi comptaven l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, el president del Club Rotary Blanes, Jordi Masbernat, i el delegat de Mifas a la Selva i a Blanes, Xevi Terradas. També hi van assistir el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Arseni Frigola, així com el president del Club Rotary Lloret, Rai Pérez, i el governador del Rotary a la zona del nord-est de l’estat espanyol, Ignasi Martínez de Cardeñoso.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/03/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300