Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Onze de Setembre s’ha viscut de nou concentrant els actes institucionals al matí


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/11/2014 01:28:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Onze de Setembre s’ha viscut de nou concentrant els actes institucionals al matí

La celebració de la Diada s’ha iniciat amb l’acte més solemne, la hissada de la senyera al balcó principal de l’edifici consistorial, la única bandera que avui ha onejat en solitari a l’Ajuntament

Per segon any consecutiu, els actes institucionals organitzat per l’Ajuntament de Blanes en motiu de l’Onze de Setembre s’han concentrat durant el matí. La principal novetat ha estat que l’acte més solemne que s’organitza a la vila des de fa més de 20 anys és el què ha encapçalat el programa institucional de la Diada.


Fotografia Jordi Roig
Es tracta de la hissada de la senyera que s’ha fet a les 10 del matí des del balcó de la façana principal de l’edifici de l’Ajuntament mentre sonava l’himne nacional de Catalunya, el Cant dels Segadors. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, ha encapçalat l’acte en què també hi ha participat comandaments i agents de les forces de seguretat del municipi –Policia Local i Mossos d’Esquadra- en formació.


Fotografia Jordi Roig
Un agent de la Policia Local de Blanes amb l’uniforme de gala s’ha encarregat d’hissar la senyera mentre, simultàniament, se’n desplegaven dues altres de grans dimensions des de dalt del terrat fins al terra. Durant tota la jornada d’avui dijous, la única bandera que ha onejat a l’Ajuntament de Blanes ha estat la senyera, envoltada per altres dues que l’embolcallaven de dalt a baix.


Fotografia Jordi Roig
Posteriorment, els actes institucionals s’han reprès a 2/4 de 12, al costat de la platja de Sa Palomera. L’alcalde i representants dels grups polítics municipals han encapçalat l’ofrena floral que s’ha dipositat davant el monument a Lluís Companys, novament acompanyat per l’himne nacional de Catalunya. Val a dir que, abans que tingués lloc l’acte oficial, també han fet la seva ofrena floral EUiA-ICV i CiU.


Fotografia Jordi Roig
El programa organitzat per l’Ajuntament de Blanes continuarà a la tarda, amb dues activitats més que s’han preparat comptant amb el suport de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. A partir de les cinc hi haurà inflables per a la canalla, i a les set una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona. Tots dos actes s’allotjaran a la Plaça Onze de Setembre, al barri de Mas Enlaire.

3a Fira de Sabors Catalans i Actes Populars

A Blanes la celebració de la Diada Nacional de Catalunya es va encetar la tarda d’ahir dimecres. L’Ajuntament i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya han unit esforços per co-organitzar plegats diverses activitats que tenen com a fil conductor la tercera edició de la Fira Sabors Catalans que s’allotja al Passeig Cortils i Vieta.


L’objectiu de la mostra és dinamitzar i atraure més visitants al municipi, aprofitant el pont que propicia la festa de l’11 de Setembre. A l’hora, la fira fomenta i promociona els productes tradicionals i artesanals elaborats al país. Després de l’èxit que ja ha tingut en les seves dues anteriors edicions, la fira ha continuat registrant enguany una gran afluència de públic i està previst que conclogui avui al vespre.


A banda de poder passejar-se per la vintena de parades amb productes alimentaris i artesans de la terra ambientades amb simbologia pròpia de la celebració de la Diada, al mateix recinte firal també s’han programat activitats culturals i atraccions adreçades al públic infantil. Durant la tarda d’ahir van haver actuacions itinerants de La Banda Musical de Blanes i a la nit, a l’escenari del Banc dels Músics, va actuar el grup de folk Falsterbo Marí.


Per últim, avui al migdia hi ha hagut un espectacle infantil a càrrec de Gil Rataplam, i tant dimecres com dijous, coincidint amb l’horari en què està oberta la fira, també hi ha inflables perquè en gaudeixi la canalla.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/12/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300