Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la IX Marxa de Torxes la vigília de l’11-S


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/11/2014 01:22:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la IX Marxa de Torxes la vigília de l’11-S

Centenars de persones van participar en l’acte que va tenir lloc ahir a la nit, i que va culminar amb la hissada de l’estelada al cim de Sa Palomera

La nit d’ahir dimecres, vigília de l’Onze de Setembre, Blanes va tornar a viure una nova edició de la Marxa de Torxes per la Independència, organitzada conjuntament per l’ANC i Acció Cultural Es Viver. Fa nou anys que Es Viver va iniciar la tradició de celebrar aquest esdeveniment i quatre que Blanes per la Independència-ANC s’hi va afegir.


Tot va començar a partir de 2/4 de 10 del vespre, amb la venda de les 500 torxes que es van posar a disposició de qui volgués participar en l’esdeveniment. Posteriorment, cap a 2/4 d’11 es va fer la presentació de l’acte, així com l’actuació de la Cobla Marxa de Torxes. Com és tradicional, la cobla es forma especialment per a la ocasió, i al llarg de l’acte va interpretar diverses peces de música catalana, entre elles La Balanguera, Muntanyes del Canigó, La Moixiganga, El Cant de la Senyera i, finalment coincidint amb el moment culminant de la nit, Els Segadors.


Cap a les 11 de la nit es va iniciar la marxa per diversos carrers del centre de la vila, encapçalada per una gran estelada que anava seguida per tots els participants i cants a càrrec de Ferran Pujadas. Centenars de persones van estar seguir el recorregut, ja que es tracta d’un esdeveniment que any rere any va augmentant el nombre de participants, especialment en aquestes darreres edicions.


La marxa va arribar fins davant el monument a Lluís Companys, on diverses entitats van fer una ofrena floral, seguida per la lectura del manifest de l’Assemblea Nacional Catalana i la interpretació de nous temes a càrrec de la cobla. Finalment va arribar el moment més solemne i esperat de la vetllada nocturna: la hissada de l’estelada al cim de Sa Palomera, substituint la senyera que oneja habitualment en aquest indret.

Data de realització: 09/11/2014 | Data de la darrera actualització: 09/11/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300