Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Oficina de Català inclou nous cursos específics en l’oferta del 2014-2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/12/2014 11:53:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Oficina de Català inclou nous cursos específics en l’oferta del 2014-2015

Les inscripcions es faran del 15 al 30 de setembre i els cursos, que començaran a l’octubre, inclouen tots els nivells: des d’iniciació fins a l’aprenentatge superior

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, iniciarà dilluns vinent, 15 de setembre, les matriculacions per al curs 2014-2015. Les inscripcions es faran a la Casa de la Cultura els dies laborables, amb horaris al matí i a la tarda.

Cursos Específics per tractar aspectes puntuals de llengua

La principal novetat és que també s’han programat alguns cursos més curts per tractar aspectes puntuals de llengua, com les dues sessions destinades a ensenyar a fer una presentació oral, que es faran a la Casa de la Cultura durant el mes de novembre. Es tracta d’un aprenentatge adreçat a tothom que vulgui aprendre a parlar en públic.

Uns altres cursos específics són els que s’impartiran a l’Escola SAFA, en col·laboració amb l’àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes. En aquest cas l’Oficina de Català s’encarregarà d’impartir en aquest equipament municipal sessions dirigides a empresaris i gent emprenedora sobre comunicació a l’empresa, tant oral com escrita: cartes i correus electrònics, bàsicament.


Els cursos específics serveixen per cobrir les necessitats concretes que pot tenir un col·lectiu determinat. Per exemple, el curs que s’ofereix enguany Com fer una presentació oral pot interessar a qualsevol persona que hagi de parlar en públic, als estudiants que han de presentar un treball de recerca davant d’un tribunal, així com a algú que es presenti com aspirant per trobar una feina que hagi de fer una entrevista oral. Un altre col·lectiu a qui està adreçat és al de professions lliberals o representants institucionals, que sovint per la seva feina han de parlar en públic.


En definitiva, en una societat en què la comunicació és cada vegada més important, els cursos de llengua són un element imprescindible de reciclatge. I és que, contràriament al què es pugui pensar, avui dia s’escriu més que mai: missatges de mòbil, correus electrònics, Facebook, Twitter, blogs,... Per això mateix la comunicació oral és important que sigui efectiva i correcta.

Cursos per a tots els nivells de català

Per la seva banda, els cursos que habitualment ja s’imparteixen des de fa anys a l’Oficina de Català de Blanes cobreixen una àmplia i variada oferta de cursos de català per a adults que abraça tots els nivells de llengua establerts en el Marc Comú Europeu de Referència. Durant el primer quadrimestre del curs, l’Oficina de Català de Blanes ofereix catorze cursos presencials de diferents nivells: des del bàsic, que és d’acolliment lingüístic, fins al nivell superior.

També hi ha cursos de nivell elemental, intermedi i de suficiència. D’altra banda, hi ha la possibilitat de fer cursos semi presencials o a distància. A més a més, s’expedeixen certificacions oficials per acreditar els nivells assolits i les hores de docència.

Aquests cursos estan oberts a tota la població, i els certificats que s’expedeixen responen a la necessitat de formació i de titulació de col·lectius molt diversos. D’una banda, els certificats que s’obtenen de fer els cursos més bàsics serveixen per expedir els informes d’arrelament social i d’integració social. D’altra banda, els certificats que s’obtenen en els cursos de catalanoparlants serveixen per tenir els nivells B,C i D.


Els cursos començaran els dies 6, 7 i 17 d’octubre, i finalitzaran a principis del 2015 llevat del nivell D que, com que és anual i de 90 hores, acabarà al juny. Hi haurà un segon període de matrícules per al quadrimestre febrer-juny 2015.

Inscripcions del 15 al 30 de setembre

El període d’inscripció per als nous alumnes serà del 15 al 30 de setembre, i per matricular-se hi ha dos horaris a disposició dels futurs alumnes. Als matins es fa de dilluns a divendres, de 9.30 a 14.00 h, i a les tardes els dilluns, dimecres i divendres de 17 a 19 h. L’Oficina de Català de Blanes està situada al carrer de Jaume Arcelós número 7 i l’adreça de correu electrònic és catala@blanes.cat

Per a més informació sobre nivells de cursos i horaris, es pot consultar el lloc web: http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/02014llista_cursos_octubre_2014.html#Cursos%20presencials
Data de realització: 09/12/2014 | Data de la darrera actualització: 09/12/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300