Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

4a Marató de Donació de Sang amb el lema “Blanes dóna sang!” el proper divendres 19 de setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/16/2014 10:11:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo donants de sang4a Marató de Donació de Sang amb el lema “Blanes dóna sang!” el proper divendres 19 de setembre

S’espera assolir un nou rècord després que en l’anterior edició del 2012 es va aconseguir una gran participació amb 383 donants, i es difondrà a les xarxes amb l’etiqueta #MSangBlanes

El Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Donants de Sang de Girona, han organitzat la 4a Marató de Donació de Sang. La jornada tindrà lloc el divendres 19 de setembre, de 10 a 15 h i de 16 a 21 h, a la Biblioteca Comarcal.

Amb el lema Blanes dóna sang!, el municipi espera assolir un nou record de donants, després que en l’anterior edició celebrada al 2012 es va aconseguir una gran participació de 383 donants. Aquest 2014, a través de l’etiqueta #MSangBlanes, es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat de l’àrea d’influència de la població gironina present a Twitter i Facebook.


Arxiu: 3a Marató de Donació de Sang a Blanes (2012)
L’objectiu de la jornada també és aconseguir sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de persones. Cal tenir en compte que cada dia es necessiten 1.000 donacions arreu de Catalunya per atendre necessitats dels malalts i altres serveis sanitaris.

Suport de diverses entitats, institucions i empreses de Blanes

La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen en la organització de diverses activitats lúdiques durant tot el dia. Durant les darreres setmanes s’han estat sumant les adhesions i implicació del teixit associatiu i empresarial del municipi i poblacions de la rodalia.

Així, al llarg de la jornada de la marató hi haurà un espai infantil a càrrec de Creu Roja, i a la tarda un taller infantil a càrrec de la Policia Local de Blanes. Actuacions esportives, musicals i de dansa; classes de Pilates; un conta-contes i altres esdeveniments configuren un atractiu programa d’activitats que s’encetarà a les 10 del matí, quan s’inaugurarà la marató.

A més, tots els donants rebran l’obsequi d’un llibre de la Biblioteca Comarcal de Blanes i, per recuperar forces, participaran en un refrigeri a càrrec de diverses empreses que col·laboren en l’experiència. La darrera activitat programada tindrà lloc a ¾ de 9 de la nit, amb una ballada de country que es farà a l’escenari que hi haurà instal·lat a la Plaça de la Biblioteca.


Donar Sang, un hàbit cívic

Per donar sang no cal estar en dejú. Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang. De forma general, ho pot fer qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:
  - Tenir més de 18 anys
  - Pesar 50 quilos o més
  - En cas de ser dona, no estar embarassada

Programa d’Activitats

10:00h Inici de la Marató

Al llarg de tot el dia:
  · Espai infantil (Creu Roja Blanes)
  · Obsequi d'un llibre per a cada donant (Biblioteca Comarcal de Blanes)
  · Sorteig de 4 invitacions al cinema a l’OCINE de Blanes entre tots els donants

17’00-20’00h Taller Infantil: Fes-te futur policia a la Marató! (Policia Local)

18:00h Contacontes: Fredi i Neli, els superherois de la sang (Biblioteca Blanes)

18:00-19:00h Ballada de Gegantons i Capgrossos (Colla Gegantera de Blanes)

19:00h Actuació Coral (Coro Rociero Romero Verde)

19:30h Actuació de Gospel (Associació Musical Ama)

20:00h Actuació de Rítmica (Club Rítmica Blanes)

20:30h Actuació de Cant (Cor de Cambra Sota Palau)

20:45h Ballada de Country (Associació Country Blanes)

Serveis:
  · Refrigeri especial (gentilesa d’empreses del municipi)
  · Marcador electrònic (temps i núm. de donants)Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/16/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300