Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cap incidència greu a causa de la tempesta


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/17/2014 01:01:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Protec+PoliciaCap incidència greu a causa de la tempesta

L’intens episodi de pluja que hi ha hagut aquesta matinada ha provocat casos molt puntuals, cap d’ells de gravetat, a diversos indrets del municipi

La intensa tempesta que hi ha hagut des de quarts d’una de la nit fins ben entrada la matinada ha provocat diversos casos puntuals, cap d’ells greu, arreu del municipi. Un dels més destacats ha estat la caiguda d’un arbre que ha afectat un dels carrils de circulació de la GI-682, la Carretera de Blanes a Lloret, en el punt quilomètric que hi ha a tocar del límit del terme municipal blanenc en direcció a aquesta veïna població.

Les branques de l’arbre han trencat el vidre d’un vehicle que circulava per aquest vial en aquell moment, sense provocar cap ferit. L’incident ha quedat resolt després que s’han tallat les branques de l’arbre que afectaven el cotxe, ja que havien envaït la carretera. Durant l’episodi de pluges, un altre cas que s’ha hagut d’atendre, tot i que no estava relacionat directament, ha tingut lloc a la zona industrial, a la confluència de l’Avinguda d’Europa amb l’Avinguda de l’Estació. Un autobús ha quedat immobilitzat a la carretera a causa d’una avaria, requerint els serveis d’una grua que no ha pogut atendre’l per retirar-lo fins a les 6 del matí.

D’altra banda, al llarg de tota la matinada, Policia Local de Blanes i Protecció Civil han estat especialment amatents per actuar en qualsevol incidència. Els efectius de la Policia Local han rebut nombroses trucades des de diversos punts del municipi que els alertava que les tapes de clavegueram s’aixecaven per l’augment del cabdal d’aigües pluvials.

En alguns punts, els agents policials han optat per mantenir les sortides destapades i senyalitzades perquè es poguessin buidar les conduccions de manera més ràpida per, posteriorment, tornar-les a col·locar. Protecció Civil també ha fet una ronda d’inspecció per supervisar diversos avisos de petits despreniments que s’han detectat en alguns edificis. Cap d’ells tampoc ha estat de gravetat.

Per la seva banda, Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat avui al matí l’Alerta del Pla INUNCAT que encara estava en marxa en motiu de l’episodi de pluges.
Durant les darreres hores, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 22 trucades des de diversos municipis de la Selva. Arreu de comarques gironines, per comarques, el major nombre d’avisos s’ha fet des del Baix Empordà, amb un total de 91, i per poblacions ha estat Sant Feliu de Guíxols, amb 79 trucades.

La majoria de trucades eren per alertar sobre inundacions, obstacles a la calçada i incidències de trànsit. A Blanes, l’episodi de pluja d’aquesta passada matinada també ha anat acompanyada d’un intens aparell elèctric que era especialment visible arran de mar. També s’ha registrat la caiguda de calamarsa, sobretot al nord de la població.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/17/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300