Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida de la 4a Marató de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/19/2014 11:38:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

vine a donar sangTret de sortida de la 4a Marató de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal

Amb l’objectiu que esdevingui una gran jornada festiva, al llarg de tot el dia s’han programat diverses activitats sota el lema “Blanes dóna sang!”

Aquest matí s’ha donat el tret de sortida de la 4a Marató de Donació de Sang de Blanes que, per segona edició consecutiva, s’allotja la Biblioteca Comarcal. Com és tradicional, la inauguració de l’activitat ha consistit en la posada en marxa del marcador electrònic que anirà reflectint les donacions de sang que es vagin fent al llarg de tot el dia. També s’ha aprofitat per fer una crida als a la ciutadania perquè s’apropin i participin.

La inauguració de la 4a Marató de Donació de Sang de Blanes l’han encapçalat la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, i Joan Profitós, director territorial del Banc de Sang a la zona de Girona. També han participat el regidor del consistori blanenc Celetino Lillo; els delegats de l’Associació de Donants de Sang de la Selva i de Blanes, Joan Ribó i Carme Valls respectivament; la presidenta de Creu Roja a Blanes, Ma Lluïsa Bertolín; i la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró.


La 4a Marató de Donació de Sang de Blanes es farà durant el matí fins a les 15 h, i a la tarda de 16 a 21 h., quan es farà el recompte de donacions que s’hagin efectuat.

Una gran jornada festiva en motiu de la marató

Totes aquelles persones que al llarg d’avui divendres s’acostin a la Biblioteca Comarcal gaudiran d’una gran jornada festiva. Per això, hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant tot un seguit d’activitats lúdiques i d’entreteniment.


Les activitats i actuacions que s’han organitzat en motiu de la marató començaran a partir de les 5 de la tarda. Hi haurà una gran varietat: un taller infantil a càrrec de la Policia Local; actuacions esportives, musicals, i de dansa; un conta-contes i altres esdeveniments que configuren un atractiu programa que finalitzarà a quarts de 9 del vespre.

A banda de l’activitat que hi haurà tant a l’interior de l’equipament cultural com a l’escenari que s’ha instal·lat a la Plaça de la Biblioteca, tots els donants reben un refrigeri per recuperar forces i l’obsequi d’un llibre cedit per la biblioteca. Per últim, tots els donants entraran al sorteig que es farà de 4 invitacions per anar al cinema a l’OCINE de Blanes, també val a dir que durant tot el dia hi haurà un espai infantil monitoritzat per Creu Roja.


Amb el lema Blanes dóna sang!, el municipi espera assolir un nou record de donants, després que en l’anterior edició celebrada al 2012 es va aconseguir una gran participació de 383 donants. Aquest 2014, a través de l’etiqueta #MSangBlanes, es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat de l’àrea d’influència de la població gironina present a Twitter i Facebook.

L’objectiu de la jornada també és aconseguir sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de persones. Cal tenir en compte que cada dia es necessiten 1.000 donacions arreu de Catalunya per atendre necessitats dels malalts i altres serveis sanitaris.

Data de realització: 09/19/2014 | Data de la darrera actualització: 09/19/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300