Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

363 persones participen a la 4a Marató de Donació de Sang


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/20/2014 12:34:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

363 persones participen a la 4a Marató de Donació de Sang

Dels 363 oferiments que van haver-hi durant tot el dia, 337 van poder donar sang i gaudir de la jornada festiva a la Biblioteca Comarcal

La 4a Marató de Donació de Sang de Blanes que es va estar fent durant tota la jornada d’ahir divendres a la Biblioteca Comarcal ha comptat amb una bona afluència de ciutadans i ciutadanes que s’hi van acostar per donar sang. En total, van participar-hi 363 persones, de les quals 337 van poder donar sang, mentre que els altres 26 oferiments no van poder donar sang finalment per diversos motius. Per últim, una altra dada de la jornada va ser que s’han registrat 32 nous donants que van participar a la marató.


Promoguda amb el lema Blanes dóna sang!, aquesta nova edició ha quedat molt a prop de poder igualar el nombre de participants de l’anterior edició del 2012, quan van haver 344 donacions. Xifres a banda, des de l’organització, el Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Donants de Sang de Girona, s’ha fet un balanç molt positiu dels resultats aconseguits que, una vegada més, han estat possibles gràcies a la suma esforços de moltes persones.

Una de les novetats que hi ha hagut en aquesta quarta edició és que s’ha estès la presència de la marató a les xarxes socials per mobilitzar la societat de l’àrea d’influència de la població gironina present a Twitter i Facebook. S’ha fet a través de l’etiqueta #MSangBlanes, que ha registrat un bon nombre de missatges.

Activitat constant al llarg de tota la jornada

Durant tota la jornada tant a l’interior de la Biblioteca Comarcal com a l’escenari que hi havia instal·lat al seu davant, a l’exterior, es va viure una autèntica festa amb diverses activitats que van començar a les 10 del matí fins a les 3 del migdia. A la tarda, la marató es va reprendre a les 4 i no va parar fins a les 9 de la nit.


Creu Roja es va encarregar d’un servei de guarderia per a la mainada, tant al matí com a la tarda, i un equip de voluntaris i voluntàries es van encarregar de servir un refrigeri per a totes les persones que havien fet donacions. Tots els donants també van rebre com obsequi un llibre cedit per la Biblioteca Comarcal que podien triar-se ells mateixos al costat de la zona de refrigeri.

La major part d’activitats es van concentrar a partir de les 5 de la tarda a la Plaça de la Biblioteca, on es van instal·lar vehicles de la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra. Agents dels dos cossos de seguretat també van participar en l’experiència, que formava part del Taller Infantil Fes-te futur policia a la Marató.

A l’exterior de la biblioteca també hi va haver una ballada de gegantons i capgrossos a càrrec de la Colla Gegantera de Blanes, així com les actuacions dalt l’escenari del Coro Rociero Romero Verde, el Club Rítmica Blanes, l’Associació Musical AMA i l’Associació Country Blanes. Tots ells van contribuir a que la gresca i l’animació fos constant.

Campanya de recerca de donants 0- zero negatius

Per la seva banda, a la sala infantil de la Biblioteca Comarcal es va fer un conta-contes amb la contaire blanenca Mercè Domènech. La canalla va tenir la ocasió d’assistir a una sessió força adient per la jornada que s’estava celebrant en aquest indret, ja que se’ls va explicar la història de Fredi i Neli, els superherois de la sang.


En Fredi i la Neli són dos personatges que formen part d’una campanya endegada pel Banc de Sang i Teixits que promou la recerca de persones que tingui la sang del grup 0- (zero negatiu), ja que es pot transfondre a qualsevol receptor i això és imprescindible en situacions d’emergència. Un 8% de la població és 0-, de manera que els càlculs estimatius són que hi ha unes 400.000 persones d’aquest grup a Catalunya, de les quals només 18.000 són donants de sang. D’aquí la importància de localitzar-les a totes i animar-les a donar sang.

Un altre al·licient amb què va comptar la 4a Marató de Donació de Sang de Blanes va ser el sorteig de 4 invitacions per anar a les sales de cinema OCINE de Blanes, així com un concert de cant a càrrec del Cor de Cambra Sota Palau, que es va fer al vestíbul de la Biblioteca Comarcal. Al llarg de tota la jornada, doncs, l’activitat i els al·licients que es van anar succeint en aquest equipament cultural no va tenir pausa, fins culminar a quarts de 10 del vespre, quan es va acabar de fer la darrera donació.

Data de realització: 09/20/2014 | Data de la darrera actualització: 09/20/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300