Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

82 participants a la Pedalada Popular i 10 bicicletes reciclades a la Setmana de la Mobilitat


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/22/2014 01:49:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SETMANA MOBILITAT 201482 participants a la Pedalada Popular i 10 bicicletes reciclades a la Setmana de la Mobilitat

Es va fer un taller de reparació per posar a punt bicicletes de segona mà procedents de la deixalleria que es van lliurar de franc, així com de particulars

La Pedalada Popular 2014 que es va fer ahir diumenge en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, va comptar amb un total de 82 participants. Organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, els ciclistes van fer una ruta amb bicicleta pel nucli urbà de la vila així com pels camins dels afores, després que el seu punt de sortida i arribada va ser el Passeig de Mar.


Fotografies: Joaquim Llorens
El recorregut el van fer escortats per la Policia Local de Blanes per major seguretat de tots els participants. La pedalada va reunir gent de totes les edats, entre ells famílies que van fer la sortida amb la canalla inclosa, ja fos amb un seient adossat al darrere o amb la seva pròpia bicicleta. Un any més, es tractava d’animar a la ciutadania a fer ús de la bicicleta com a mitjà de transport enlloc dels vehicles motoritzats. No tan sols pels beneficis mediambientals que significa, sinó també pels avantatges que té la seva utilització per a la salut.

Lema del 2014: Fem el carrer més nostre

Un cop van ser de tornada, i com a cloenda de la Pedalada Popular 2014, es va donar a conèixer a tots els participants diverses dades de la sortida en bicicleta que s’havia fet relacionades amb l’objectiu que mena la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Així, es va informar que van ser 82 ciclistes els qui van pedalar per un aire més net; que amb aquesta acció es van evitar enviar a l’atmosfera 492 grams d’emissions de NO (monòxid de nitrogen); i que també es van evitar 41 grams d’emissions de PM10, partícules contaminants de menys de 10 micres.


Aquest 2014 el lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (que se celebra del 22 al 29 de setembre) ha estat Fem el carrer més nostre. Formant part de la campanya la Generalitat ha editat material de difusió que es va obsequiar als ciutadans que van participar en les activitats de Blanes. Tanmateix, tots els qui van fer la pedalada van rebre una matrícula perquè la posessin a les seves bicicletes.


Entre els obsequis que se’ls va lliurar s’hi comptava un pràctic vano que a la part posterior inclou informació d’interès, com per exemple que un conductor de cotxe inhala en general el doble de monòxid de carboni que no pas un ciclista. També explica que caminar 30 minuts al dia redueix a la meitat el risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis i obesitat; i que si es fan tots els desplaçaments de menys de 3 quilòmetres a peu o en bicicleta s’estalvia fins a un 60% d’energia.

22 participants al Taller Gratuït de Reparació de Bicicletes

La principal novetat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de Blanes 2014 ha estat la possibilitat de poder obtenir una bicicleta de franc participant al Taller Gratuït de Reparació de Bicicletes que va estar funcionant ahir al matí. Fins ara, en les anteriors edicions de la campanya, aquest taller estava adreçat a particulars que volguessin posar a punt la seva bicicleta.


Aquesta vegada, però, tothom qui va estar interessat en rebre una bicicleta -prèvia inscripció-, va poder reparar-ne una de les que arriben a la Deixalleria Municipal de Blanes i se la va endur de franc per al seu ús. Periòdicament arriben bicicletes a la deixalleria que, amb una petita reparació, poden tornar a fer-se servir.


Un total de 22 persones van participar al taller que va comptar amb la col·laboració de Bike Ñeke. Un especialista d’aquesta empresa blanenca i el director de la Deixalleria Municipal es van encarregar d’alliçonar i ajudar els qui es van adreçar al taller, tant per recuperar alguna de les bicicletes i endur-se-la gratuïtament, com per posar a punt les de la seva propietat. D’aquest total de 22 bicicletes que es van reparar, 10 provenien de la Deixalleria Municipal.





Data de realització: 09/22/2014 | Data de la darrera actualització: 09/22/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300