Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els efectius d’emergència salven la vida a un home que ha patit un aturada cardíaca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2014 05:32:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els efectius d’emergència salven la vida a un home que ha patit un aturada cardíaca

La Policia Local l’ha aconseguit remuntar amb un dels DEA que duen habitualment als cotxes patrulla i posteriorment s’ha traslladat la víctima en helicòpter a Girona

La ràpida i coordinada actuació dels cossos d’emergència i seguretat de Blanes ha permès poder-li salvar la vida a un home que havia patit un atac de cor avui dimarts, a primera hora de la tarda. Es tracta d’un home de 50 anys i veí del municipi que, per causes que es desconeixen, ha caigut desplomat després que acabava de deixar la seva filla a l’escola, al barri de Mas Enlaire de Blanes, i s’havia assegut en un banc per descansar.


Fotografies: Protecció Civil
Un agent de la Policia Local de Blanes que estava fent la regulació del trànsit prop del col·legi ha intervingut ràpidament i ha comprovat que la víctima estava patint una aturada càrdio-respiratòria. Per això, li ha aplicat una descàrrega amb el DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) que duen habitualment als vehicles d’emergència d’aquest cos policial i li ha fet la RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar) fins que l’home ha tornat a recuperar el pols i respirar per si sol.


Paral·lelament, s’han incorporat al dispositiu diversos efectius de la Policia Local i de Protecció Civil per donar suport en l’emergència. També s’han afegit a les maniobres de RCP els efectius sanitaris d’una ambulància medicalitzada del SEM, que han aplicat a la víctima medicació i respiració assistida. Posteriorment, un cop els constants vitals de l’home que havia patit l’aturada ho han fet aconsellable, se li ha aplicat una segona descàrrega amb el DEA del Servei d’Emergències Mèdiques.


Un cop els efectius sanitaris han estabilitzat la víctima, se l’ha traslladat en ambulància fins un vial de serveis de la GI-682, la carretera d’Accés a la Costa Brava, on ja havia aterrat un helicòpter medicalitzat del SEM. El transport aeri l’ha evacuat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on ha ingressat a la Unitat de Cures Intensives.
Data de realització: 09/23/2014 | Data de la darrera actualització: 09/23/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300