Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Obert el termini de presentació d’obres 8è Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/02/2014 09:43:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obert el termini de presentació d’obres 8è Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré

S’ha ampliat i diversificat la franja d’edat, de manera que hi ha un total de quatre categories que cobreixen una franja que va des dels 12 fins als 29 anys

Coincidint amb l’inici del mes d’octubre, s’ha obert el període per a la presentació dels treballs que vulguin concórrer a la vuitena edició del Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré. Els guardons estan convocats per l’Àrea de Joventut amb el suport de les Regidories de la Biblioteca i Recursos Informàtics de l’Ajuntament de Blanes.

El termini per a la presentació de treballs serà fins el 13 d’octubre, i val a dir que coincidint amb aquesta vuitena edició s’han introduït diverses novetats. La més destacada és que s’ha fet un nou repartiment de les franges d’edat que havien concorregut fins ara, i s’ha creat una nova categoria fora de concurs.


Acte Veredicte i Lliurament 7è Concurs Bolleré
D’aquesta manera, enguany hi haurà un total de quatre categories, la primera de les quals és fora de concurs, per a nois i noies de 12 a 14 anys. Per la seva banda, la categoria A és per a joves de 15 a 18 anys; la B per a concursants de 19 a 25 anys; i la C per a participants que tinguin de 26 a 29 anys. Les bases del concurs estableixen que durant el període de presentació dels treballs (de l’1 al 13 d’octubre) s’ha de comptar amb aquestes edats.

L’objectiu és motivar la participació d’un major nombre de relats, seguint amb la fita que va menar la creació d’aquest certamen: fomentar la creació literària entre els joves, així com promoure els valors culturals de la literatura. D’ençà que es va posar en marxa, el Concurs de Relats Breus Bolleré ha estat molt ben rebut per la població jove amb vocació literària tant de Blanes com d’altres poblacions de la seva àrea d’influència. Els participants l’han vist com una oportunitat de poder donar a conèixer els seus escrits i posar a prova la seva vàlua.

Premis i distincions per a cada categoria

La nova categoria fora de concurs per a joves de 12 a 14 anys comptarà amb un únic premi: un lot de llibres a triar pel guanyador o guanyadora, valorat en 50 €. D’altra banda, en cadascuna de les tres categories a concurs s’escollirà un relat guanyador i un altre de finalista que es premiaran amb els mateixos imports en metàl·lic. El premi per a l’autor o autora del relat guanyador és de 200 €, mentre que el/la finalista rebrà 100 €.

Una altra de les novetats d’aquesta vuitena edició és que el concurs retorna als seus orígens, en el sentit que els treballs podran ser escrits en català o en castellà de manera indistinta. Aquests darrers anys la única llengua en què podien ser presentats els relats era el català, però s’ha decidit que puguin ser en els dos idiomes per adaptar-se a l’actual realitat juvenil, donat l’alt índex d’immigració que hi ha en aquest municipi.


Foto de grup guanyadores, membres jurat i autoritats
Els treballs es podran presentar fins el 13 d’octubre al Registre General de l’Ajuntament de Blanes. La temàtica dels treballs és lliure, i han de tenir una extensió mínima de 3 fulls i una màxima de 6 fulls. Per la seva banda, els relats guanyadors i finalistes seran escollits per un jurat format per vuit persones i encapçalat pels regidors de Joventut i Educació, Xavier Marcos i Susana Ramajo, respectivament. Tots els treballs s’editaran en format PDF i es publicaran a través de la web de l’Ajuntament de Blanes perquè siguin d’accés universal.

El veredicte públic i el lliurament de premis es farà el dia 12 de desembre de 2014 a les set del vespre, al Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu. Les bases del concurs es poden consultar al Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu (Avinguda de l’Estació 70, nau 4) al web www.blanes.cat, així com al Telèfon 972 379 329.

En l’anterior edició, el jurat qualificador va decidir atorgar una menció especial sense dotació econòmica, a banda dels relats guanyadors i finalistes Els noms dels autors i treballs guardonats van ser els següents:

7è Concurs BolleréCategoria “A”
de 15 a 20 anys
Categoria “B”
de 21 a 29 anys
Relat GuanyadorDespertar,
de Natàlia Díez
20 anys (Malgrat de Mar)
Les xarxes del capvespre,
de Cristina Fernández
28 anys (Blanes)
Relat FinalistaPermutació Variable,
de Martí Casal
15 anys (Barcelona)
Mosleh,
de Maria Joancomartí
28 anys (Lloret de Mar)
Menció EspecialUn aniversari especial,
de Clara Izquierdo
17 anys (Premià de Mar)Data de realització: 10/02/2014 | Data de la darrera actualització: 10/02/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300