Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

II Blanes Photo Festival; un conjunt de propostes al voltant del món de la fotografia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/04/2014 01:38:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

II Blanes Photo Festival; un conjunt de propostes al voltant del món de la fotografia

Avui s'ha fet l’acte central, amb les II Jornades Fotogràfiques. El Blanes Photo Festival també inclou cinc exposicions, així com diverses activitats paral·leles

Casa Saladrigas ha allotjat avui dissabte l’activitat central de la segona edició del Blanes Photo Festival, un esdeveniment que inclou tot un seguit de propostes al voltant del món de la imatge i la fotografia. Es tractava de les II Jornades Fotogràfiques, que han finalitzat avui a la tarda.


Ponència Andreu Clapés - Fotografia: Ajuntament de Blanes
El II Blanes Photo Festival està organitzat pel GIF, Grup d’Imatge i Fotografia, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, amb l’objectiu de promocionar i difondre la cultura en general i la fotogràfica en particular. A banda de les jornades, també inclou cinc exposicions que es podran visitar durant aquest mes d’octubre, així com diverses activitats paral·leles que s’allargaran fins al desembre.

II Jornades Fotogràfiques

Les II Jornades Fotogràfiques que han tingut lloc avui dissabte han aprofundit sobre diversos aspectes al voltant de l’estat actual que està vivint el món de la fotografia; fins a quin punt la revifalla que està experimentant la fotografia analògica és una moda passatgera, o bé l’impacte d’Instagram.

Obertura II Jornades Blanes Fotogràfiques - Fotografia: GIF
El president de la Confederació Espanyola de Fotografia, Raimon Moreno; el president de la Federació Catalana de Fotografia, José A. Andrés Ferriz; i el president del GIF de Blanes, Tomàs Romero, han encapçalat l’obertura de l’acte central del Blanes Photo Festival. Les II Jornades Fotogràfiques estaven adreçades no tan sols a professionals i amateurs, sinó també al públic en general, i després de la inauguració oficial, el matí s’ha completat amb la presentació de dues ponències.

La primera ha anat a càrrec de l’escriptor i fotògraf Andreu Clapés i Flaqué, i s’ha presentat amb el títol La fotografia, un art?. El primer ponent de les jornades, Andreu Clapés, també ha presentat el seu llibre Flaixos Fotogràfics, una reflexió sobre el sentit i la transcendència de la fotografia com art i com activitat que requereix una tècnica que ha sofert una vertiginosa transformació els darrers anys. Clapés ha treballat en l’ensenyament més de 25 anys, té una abundant obra publicada, i va ser guardonat l’any 2003 amb el Premi de les Lletres Catalanes de la Nit de Santa Llúcia en l’apartat Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic amb l’obra Jo també faig classes a la UAC. Diari d’un director d’escola.


Ponència Andreu Clapés - Fotografia: Ajuntament de Blanes
La segona ponència l’ha encapçalat el també fotògraf José Luis Irigoien, i ha tractat sobre l’evolució de la fotografia clàssica fins el moment actual. Les jornades estava previst que es tanquessin a la tarda amb la projecció d’un audiovisual d’imatges i una taula rodona on han participat José Luis Irigoien, fotògraf; Toni M. Micó, formador de fotògrafs a l’Escola de Fotografia Fotoespai BCI; i Pep Mínguez, director del Revetla’t, l’únic festival del món dedicat a la fotografia analògica.

Cinc exposicions temàtiques / cinc mirades sobre diverses realitats

El II Blanes Photo Festival es va encetar el passat dijous amb la inauguració de la primera de les cinc exposicions fotogràfiques que inclou l’experiència. Es tracta de la mostra titulada Intercanvi de cultures. Imatges solidàries de mirades innocents, la signa Tomàs Romero –president del GIF- i s’allotjarà al Casal Cívic Can Borell fins al 31 d’octubre. Recull en imatges la cultura i costums dels subsaharians i pretén ser una reflexió sobre si val la pena que es juguin la vida per venir a l’anomenat primer món.

Ahir divendres el festival va continuar amb la inauguració de les quatre exposicions restants, que s’allotjaran fins el 18 d’octubre a Casa Saladrigas. L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat del president del GIF, Tomàs Romero. Posteriorment, l’activitat es va traslladar al Centre Catòlic, on es va projectar el documental Calella-Caparan. Un somni real, que detalla l’acció solidària que Quim Fàbregas desenvolupa al Senegal.


Inauguració Exposicions Casa Saladrigas - Fotografia: GIF
Precisament una de les 4 exposicions que s’allotgen a Casa Saladrigas –Llums i mirades africanes- la signa el fotògraf professional Quim Fàbregas. Les altres tres mostres són: Campamentos de Refugiados Saharauís de Tinduf. La Dignidad, de José Luis Irigoien; la mostra de treballs dels alumnes del Fotoespai Barcelona, Centre d’Imatge; i Blanes amb l’Índia de Vicenç Ferrer, a càrrec de diversos voluntaris del GIF Blanes que van viatjar a Anantapur, a l’Índia, on hi té la seu la Fundació Vicenç Ferrer.


Exposicions Casa Saladrigas - Fotografies: Ajuntament de Blanes
Les resta d’activitats que inclou el II Blanes Photo Festival tindran lloc d’una banda l’11 d’octubre, amb un Taller d’Il·luminació a estudi que es farà a Pineda de Mar. De l’altra, s’ha començat a impartir un Curs General de Fotografia que s’allotjarà al Casal Cívic de Can Borell. Les classes d’aprenentatge s’allargaran fins al 15 de desembre.


Pel que fa als dies i horaris de visita de les exposicions fotogràfiques, la que s’allotjarà al Casal Cívic Can Borell fins al 31 d’octubre és de dilluns a divendres de 9 a 13’30 i de 15 a 21 h. Per la seva banda, les quatre mostres restants que seran a Casa Saladrigas fins al 18 d’octubre estan obertes els matins de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i les tardes de dijous, divendres i dissabte, de 17 a 20 h. Diumenge i Dilluns està tancat.
Data de realització: 10/04/2014 | Data de la darrera actualització: 10/04/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300