Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tour operadors del Kazakhstan i d’Europa tasten els atractius mariners i turístics de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/08/2014 04:19:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tour operadors del Kazakhstan i d’Europa tasten els atractius mariners i turístics de Blanes

Coincidint amb la seva visita, l’Ajuntament i la Confraria de Pescadors han fet balanç de l’experiència Pescaturisme, que ha comptat amb 14 excursions i 25 visitants en la seva primera edició

El matí d’avui dimecres representants de vuit empreses de tour operadors europeus han fet una visita a Blanes per conèixer els seus atractius turístics i mariners. Tres d’aquestes empreses són del Kazakhstan, tres altres d’Holanda, i les dues restants provenen de Bèlgica i França. Es tractava d’un Fam Trip (viatge de familiarització) dins l’acció Buy Catalunya organitzat per l’Agència Catalana de Turisme.


Durant la seva curta estada al municipi de la Costa Brava, han acompanyat als tour operadors dues tècniques del Departament de Turisme de l’Ajuntament de Blanes i de l’Agència Catalana de Turisme. La visita ha començat molt d’hora, a les set del matí, quan s’han embarcat en les embarcacions Pare Trias, Refi i Sant Joan Tercera, tres de les sonseres de la Confraria de Pescadors que feinegen al Port de Blanes, i han provat una experiència similar a la què han pogut conèixer de primera mà els visitants del municipi aquest passat estiu.


Es tractava de Pescaturisme, una nova activitat que s’ha posat en marxa enguany, i que proposava viure de prop l’activitat d’una embarcació pesquera i fer turisme coneixent alhora el territori. Per això, els participants en aquesta nova experiència s’embarcaven en un vaixell i compartien amb els pescadors una autèntica jornada de treball a l’hora que gaudien dels paisatges de la Costa Brava i de Blanes des de la mar.

Balanç positiu del primer any de Pescaturisme a Blanes

Els promotors de l’experiència, l’Ajuntament i la Confraria de Pescadors, han coincidit en fer un balanç positiu dels resultats obtinguts. Durant aquesta primera edició que s’ha fet a Blanes de Pescaturisme, que es va allargar fins la setmana passada –s’ha fet del 16 de juliol al 30 de setembre-, han participat un total de 25 persones que han viatjat en alguna de les 14 excursions contractades.

D’aquest total de 25 persones, 13 resideixen en alguna altra localitat d’arreu de Catalunya (Vic, Rubí, Terrassa, etc), 1 viu a Blanes, i les 11 restants eren turistes que estaven passant uns dies a la Costa Brava. D’aquests 11 visitants, 8 eren russos, 2 francesos i 1 d’Holanda. Pel que fa al viatge més contractat dels tres tipus d’excursions que es podien fer (arts menors, sonsera i arrossegament), la més triada ha estat la d’arts menors, amb un total de 16 viatgers; 7 altres van escollir fer la jornada en un vaixell d’arrossegament i els 2 restants en una sonsera.


En aquest sentit, a l’enquesta que es va fer entre els usuaris d’aquesta nova experiència s’ha valorat de manera molt positiva la implicació que han mostrat tots els patrons de les embarcacions que han participat aquest 2014. No tan sols perquè el dia abans es reunien amb els excursionistes per apamar detalls i poder conèixer-los, sinó també perquè han aportat un valor humà afegit a l’experiència, donant-los facilitats que han contribuït a què la seva experiència a bordo del vaixell hagi estat del tot satisfactòria.

Per la seva banda, des de la Confraria de Pescadors s’ha agraït especialment el suport i implicació de l’Ajuntament de Blanes que, a través de l’Oficina de Turisme adscrita a Promoció de la Ciutat, ha fet possible l’organització i la logística de Pescaturisme. Els patrons de les embarcacions també han fet un balanç positiu del resultat obtingut i han coincidint amb el consistori blanenc en la idoneïtat de continuar apostant l’estiu vinent per repetir l’activitat.


De cara a la propera edició del 2015 es preveu que, en base a aquesta primera experiència, pugui introduir-se algun canvi que faci Pescaturisme encara més atractiu per als visitants. Una de les millores seria ampliar la temporada perquè passi a fer-se des del maig fins al setembre, així com la possibilitat d’afegir a totes les sortides en vaixell un dinar mariner i la visita a un altre indret de Blanes prou atractiu com seria per exemple el Jardí Botànic Marimurtra.


Precisament aquests dos darrers ingredients són els que han completat avui dimecres l’estada que han fet a Blanes els tour operadors europeus. Després de conèixer de primera mà una jornada a la mar amb els pescadors, se’ls ha ofert un esmorzar mariner i, per últim, han visitat el Jardí Botànic Marimurtra acompanyats pel director gerent de la Fundació Carl Faust, Jaume Dulsat. Després de descobrir les meravelles que s’amaguen en aquest museu natural a l’aire lliure, han finalitzat el recorregut al Templet de Linné, on han brindat amb cava català.Data de realització: 10/08/2014 | Data de la darrera actualització: 10/08/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300