Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació d’Ardaleños celebra les festes de la patrona


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/13/2014 09:05:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Associació d’Ardaleños celebra les festes de la patrona

L’entitat que manté viu l’agermanament entre Blanes i Ardales ha organitzat recentment una xerrada amb Pedro Cantalejo i un espectacle de música i poesia al Teatre

Durant aquests dies l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales ha estat bullint d’activitat, organitzant diversos actes que han ajudat a mantenir viu l’agermanament que hi ha entre aquesta ciutat malaguenya i Blanes. El punt d’arrencada va ser durant el setembre, ja que coincidint amb el dia 8 d’aquest mes se es festeja la patrona d’Ardales, la Verge de Villaverde. La celebració d’aquesta festa es va viure aquí durant el darrer cap de setmana de setembre amb diverses activitats que van presidir els alcaldes de les dues localitats agermanades, Ardales i Blanes; Juan Calderon i Josep Marigó respectivament.


Tots dos batlles van ser els qui van encapçalar la xerrada que es va allotjar a la sala de plens de l’ajuntament, i que es presentava sota el títol Ardales, passat, present i futur d’un poble germà. Presentada per Aitor Roger, la xerrada va anar a càrrec de Pedro Cantalejo, director de les Coves d’Ardales. Abans que comencés la conferència, es va retre un homenatge al seu ponent, Pedro Cantalejo. Tant el president de l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales, Salvador Gutiérrez, com l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, van lliurar-li sengles obsequis. La xerrada, que va allargar-se gairebé dues hores, va atraure gran quantitat de públic a la sala de plens.


De fet, pocs minuts abans que se li fes l’homenatge, del qual ell no n’era coneixedor, ens explicava que quan és aquí, a Blanes, se sent tant ben acollit com quan és a Ardales, un sentiment que verbalitzen molts ardalenys quan són aquí i que, igualment, expressen els blanencs a la inversa.

Espectacle “Verde que te quiero verde” al Teatre

Tot just una setmana més tard, Ardales va continuar sent present a la vida social blanenca a través d’una activitat que es va allotjar el dissabte del primer cap de setmana del mes d’octubre al Teatre. Enllaçant amb la línia d’espectacles que l’entitat ja havia organitzat amb anterioritat, del què es tractava en aquesta ocasió era de fusionar novament la poesia i la música a través d’artistes de primer ordre.



Presentat sota el títol Verde que te quiero verde, el rapsode Salvador Roca va recitar sonets d’amor de Federico Garcia Lorca puntejat per la guitarra d’Alberto Torres. L’espectacle es va completar amb la veu d’Ana Serrano al cante, que va ajudar a embolcallar encara millor l’actuació. L’endemà diumenge els tres protagonistes van oferir un espectacle similar al Centre Catòlic, tot i que aquesta vegada Salvador Roca va recitar poesies de Joan Vinyoli. Els beneficis de la venda d’entrades de tots dos espectacles s’han destinat a Càritas Blanes i al manteniment del Santuari del Vilar.





Data de realització: 10/13/2014 | Data de la darrera actualització: 10/13/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300