Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes celebra la festa de la seva patrona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2014 03:17:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes celebra la festa de la seva patrona

Es va oficiar una missa baturra que va omplir de gom a gom la parròquia Santa Maria, seguida per un dinar de germanor per celebrar la festa de la verge del Pilar

Aquest passat diumenge, coincidint amb el 12 d’octubre, festivitat de la verge del Pilar, membres, amics i simpatitzants de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i comarca van celebrar plegats la festa de la seva patrona amb diversos actes. La jornada es va encetar amb una missa baturra que es va allotjar a l’església Santa Maria, plena de gom a gom. Abans que comencés l’ofici, tal i com marca la tradició, diverses persones van participar a l’ofrena floral que es va anar dipositant als peus d’una reproducció de la imatge de la verge del Pilar, que presidia l’altar de la parròquia.


Aquest 2014 ha estat la 12a edició consecutiva en què els blanencs d’origen aragonès han celebrat la festa de la patrona. Una part destacada de la missa són els diferents cants a càrrec del cor, que compta amb l’acompanyament musical de la rondalla formada per la secció de cordes on hi ha la bandúrries, la guitarra i el llaüt. Al llarg de la missa es van interpretar diverses peces, comentant pel cant d’entrada i acabant –com no podia ser d’una altra manera- amb l’Himne a la Verge del Pilar. Actualment qui s’encarrega de dirigir tant el cor com la rondalla és Rogelio Ortega.


Gran part del públic assistent a la missa –així com els membres del cor- anaven engalanats amb el vestit de festa d’Aragó, mentre que d’altres portaven el característic complement del mocador vermell, conegut com el cachirulo. I és que, tal i com explicava ahir la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes, Clara Bolea, en aquests moments de canvis i crisi econòmica, està bé poder tenir motius per fer celebracions.


Consulta del 9 de Novembre

Respecte l’actual situació que es viu a Catalunya, marcada per la consulta del 9N, Clara Bolea deixa clar que, tot i que els estatuts de l’entitat impedeixen que puguin decantar-se públicament a favor o en contra, individualment la gran majoria dels membres de l’associació recolzen el dret a decidir. És a dir: donen suport a que es pugui fer una consulta, quedant a criteri de cadascú què volen contestar a la doble qüestió que planteja.


Després de la missa baturra, la celebració va culminar amb un dinar de germanor que va comptar amb la participació de mig centenar de persones. Actualment, l’Agrupació Artística Aragonesa Blanes i comarca és l’única entitat d’aquestes característiques que hi ha arreu del territori gironí.


Data de realització: 10/13/2014 | Data de la darrera actualització: 10/13/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300