Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cap de setmana musical al Teatre de Blanes amb Toti Soler i Gemma Humet i la XI Cantate Barcelona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/17/2014 10:31:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreDeBlanesCap de setmana musical al Teatre de Blanes amb Toti Soler i Gemma Humet i la XI Cantate Barcelona

Diumenge s’ofereix “U, set, u quatre. Segar i Batre”, un recull de les veus poètiques catalanes més rellevants, i dissabte a la nit actuaran corals d’Irlanda, Perpinyà i Blanes

El Teatre de la Costa Brava Sud arrenca aquest cap de setmana la seva programació professional amb U, set,u, quatre. Segar i Batre, que s’ofereix al Teatre de Blanes el diumenge, 19 d’octubre, a les 7 de la tarda. Es tracta d’un espectacle musical farcit d’artistes mediàtics, encapçalats pel músic, cantant i compositor Toti Soler. L’acompanyen l’actor Joan Massotkleiner, la cantant Gemma Humet, el contrabaix de Marc Prat i la percussió d’Arnau Figueres.

Recull de les veus poètiques catalanes més identitàries

U, set, u, quatre. Segar i Batre és un recull de les veus dels poetes catalans més rellevants que han dedicat enaltits versos a temes i sentits pretèrits però no per això oblidats. Són qüestions que formen part de l’ADN de Catalunya com a país i com a nació: la seva identitat bategant més viva que mai. L’11 de setembre de 1714, la llengua i la pàtria s’eternitzen amb les paraules de “Pitarra”, Salvat-Papasseit, Guimerà, Maragall, Pere Quart, Esproiu, Carner, Rahola i Trèmols, i Martí i Pol.

Més actuals que mai pel rerefons polític que està vivint Catalunya durant aquests dies, els versos musicats adquireixen una nova dimensió. Així, viatgen al present i ens fan més vius els mots de tots aquells qui en èpoques pretèrites d’inquietud política i de guerres ja van voler influir sobre l’opinió arribant a la permanència dins la memòria col·lectiva. La força de la paraula que tradueix sentiments.


Per aconseguir-ho, l’espectacle compta amb la poderosa veu de Joan Massotkleiner, que reviu el batec dels nostres poetes amb els seus mots de grans transcendència i simbolisme. Els embolcalla la veu brillant i modulada de la joveníssima Gemma Humet, que recorda a voltes la profunditat dels fados. Ella canta a la por, l’angoixa i la solitud que comporta tot conflicte bèl·lic, amb poesia i cançons de guerra envoltades i conduïdes per l’extraordinària guitarra de Toti Soler.

L’actor Joan Massotkleiner és conegut pels personatges de contingut que ha interpretat en sèries televisives catalanes de gran èxit, com El Cor de la Ciutat, Laberint d’Ombres i Secrets de Famíla, entre d’altres. Per la seva banda, Toti Soler és el màxim representant de la guitarra que hi ha avui dia a Catalunya, i Gemma Humet està considerada com el relleu generacional de Maria del Mar Bonet. De fet, se l’ha comparat també amb la vibrant i emotiva veu de Sílvia Pérez Cruz.

XI Cantate Barcelona amb corals d’Irlanda, Perpinyà i Blanes

El cap de setmana musical que es viurà al Teatre de Blanes s’encetarà aquest dissabte, amb la XI Cantate Barcelona, que porta novament a aquest municipi de la Costa Brava una experiència que ja compta amb una llarga trajectòria coneguda i apreciada pels espectadors d’aquest municipi i poblacions de la rodalia. Coneguda també amb el sobre-nom de Concerts d’Amistat, es tracta de diversos concerts que s’han programat durant aquets dies a diferents localitats catalanes, entre elles Blanes.


Al programa del concert que s’ofereix aquest dissabte 18 d’octubre al Teatre de Blanes actuaran tres formacions vocals. Es tracta del Donaghadeee Male Voice Choir, que prové d’Irlanda del Nord; la Chorale La Mi Bémol de Perpinyà; i el Cor de Cambra Sota Palau de Blanes, que dirigeix des del 1997 el músic i compositor blanenc Josep Maria Guinart.

La XI Cantate Barcelona o, si ho prefereixen, el Concert Barcelona començarà a 2/4 de 10 de la nit i és amb entrada lliure. Està organitzat per Music Friends i compta amb el suport de l’Agrupació Coral de les Comarques Gironines, així com de diverses institucions públiques.

Data de realització: 10/17/2014 | Data de la darrera actualització: 10/17/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300