Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/21/2014 10:05:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo_catalunya-contra_cancerBlanes commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama

La junta local de Blanes de l’Associació Catalunya Contra el Càncer va instal·lar una taula informativa i de sensibilització el passat cap de setmana

Cada any, coincidint amb el 19 d’octubre, se celebra el Dia Mundial de Lluita contra el Càncer de Mama. Per aquest motiu, la junta local de Blanes de l’Associació Catalunya Contra el Càncer va instal·lar una taula informativa i de sensibilització que va estar en funcionament el dia abans, dissabte passat al matí, a la Plaça d’Espanya, coneguda també com la Plaça de la Gent Gran.


El llaç rosa, símbol de la lluita contra el Càncer de Mama, va ser el protagonista de la jornada amb el repartiment gratuït de llaços roses que es van lliurar a tothom qui es va acostar a la taula informativa. A la parada, a banda de contribuir fent donacions econòmiques a la tasca de l’entitat, també es podia recollir informació sobre el què avui dia és el tumor més freqüent en les dones.


També es repartien globus roses per a la mainada i es podien adquirir llaços roses confeccionats artesanalment de manera més elaborada per una artista que ho va fer de manera desinteressada per a l’entitat. L’objectiu de la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama és conscienciar la ciutadania sobre la importància del diagnòstic precoç per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que afecta anualment més de 5.300 dones a Catalunya.

El càncer de mama és la primera causa de la mortalitat per càncer en dones però, gràcies a l’esforç de tota la societat, la seva taxa de supervivència segueix creixent i actualment se situa en el 85%. La prova més efectiva és la detecció precoç d’aquesta malaltia a través de la mamografia, una radiografia d’alta definició que permet detectar tumors tan petits que fins i tot no són palpables.


El cribatge amb mamografia ha demostrat ser molt útil perquè hi ha hagut una reducció en la mortalitat per càncer de mama entre un 25% i un 31% en dones de 50 a 69 anys. Per això, es recomana a totes les dones que a partir dels 50 anys es facin una mamografia cada dos anys.Data de realització: 10/21/2014 | Data de la darrera actualització: 10/21/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300