Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arriba al Teatre de Blanes l’aclamada comèdia “Pulmons”, amb Pau Roca i Carlota Olcina


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/06/2014 11:24:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Arriba al Teatre de Blanes l’aclamada comèdia “Pulmons”, amb Pau Roca i Carlota Olcina

L’espectacle teatral, que ha estat un èxit de públic des de la seva estrena, s’ofereix dissabte a la nit i gira a l’entorn d’una parella que es planteja tenir el seu primer fill

La sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud acull dissabte vinent 8 de novembre, a les nou de la nit, una comèdia que ha estat aclamada fins ara arreu on s’ha estat representat d’ençà que va estrenar-se a la Sala Beckett de Barcelona. Es tracta de Pulmons, de Duncan McMillan, un dramaturg clau de l’actual escena londinenca.

L’espectacle s’ha estrenat aquest any, i està nominat per a dos dels Premis Butaca 2014 que precisament es faran públics i es lliuraran en una gala que tindrà lloc el mateix dia en què es representarà al Teatre de Blanes. D’una banda, Pulmons està nominat com a Millor Espectacle de Petit Format, i de l’altra en la categoria de Millor Actriu per a la seva protagonista, Carlota Olzina.


L’excel·lent resultat artístic de la proposta i l’interès que va despertar als espectadors, amb una plena ocupació des de la primera representació, va obligar a reposar-la a la Sala Beckett després que ja s’havia tancat la temporada. Dirigida per Marilia Samper, l’obra compta amb dos únics actors protagonistes, Pau Roca i Carlota Olzina, i és un espectacle de Sixto Paz Produccions en coproducció amb Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia.

Una comèdia exquisida i amb contingut

Els dos protagonistes, que es presenten al públic sense cap nom que els identifiqui (Home i Dona, així de senzill) són una jove parella que es planteja la possibilitat de tenir un fill. Si s’ho pensen massa, no ho faran mai, però si no s’ho pensen bé, també podria ser un desastre. Amb aquest punt de partida, segurament compartit per més d’un espectador, els punts de vista de tots dos es van succeint dalt l’escenari en una conversa tenyida en tot moment per la naturalitat.


En definitiva, a Pulmons Duncan MacMillan dóna veu a, a través de dos personatges imperfectes però molt humans, a una generació per la qual la incertesa ha esdevingut en una forma de vida. Actualment l’autor està escrivint una nova obra pel Teatre Nacional, Teatre Soho i Paines Plough i BBC Ràdio, i està adaptant la coneguda novel·la de George Orwell, 1984.

Dos actors amb una sòlida i coneguda trajectòria

Pau Roca és conegut tant pel públic teatral com pel de la petita pantalla. En teatre ha fet La cabra sota direcció de Josep Maria Pou; Una vella coneguda olor, dirigit per Sergi Belbel; i més recentment Romeo y Julieta i Hamlet, totes dues amb el director Will Keen. En televisió va iniciar la seva trajectòria a la sèrie d’èxit de TV3 Ventdelplà (2005-2010), va protagonitzar MIR (2007) a Tele5, i també ha intervingut en d’altres produccions televisives com Lex, que es va emetre a Antena 3, o bé les conegudes Hospital Central, i El Comisario o, més recentment, Niños robados. Per últim, en cinema ha intervingut al film del 2012 Nit d’Estiu, ha dirigit un curtmetratge i és co-escriptor de l’obra De puta a diputada, dirigida per Juanjo Sánchez.Carlota Olzina també ha compaginat la seva carrera artística a tots tres mitjans. Sobre els escenaris l’hem pogut veure a Terra Baixa, Carta d’una desconeguda, Julieta & Romeu, i Nuestra Clase, entre d’altres. En l’àmbit televisiu ha intervingut a les dues recordades sèries de TV3 Laberint d’Ombres i El Cor de la ciutat; a la sèrie de Tele5 El Comisario; i a les produccions de TVE Los misterios de Laura i Gran Reserva. El Origen. A la gran pantalla ha treballat, entre d’altres, en els llargmetratges Salvador (en el paper de Carme Puig Antich) i El Cuerpo.

Data de realització: 11/06/2014 | Data de la darrera actualització: 11/06/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300