Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes triplica els vots el 9N respecte la consulta del 2011


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/10/2014 11:17:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes triplica els vots el 9N respecte la consulta del 2011

Ahir van votar 9.683 persones en total en aquest municipi, de les quals un 78’08% van decantar-se pel SI/SI, un 11’30% pel SI/NO i un 5’19% pel NO

La jornada participativa del 9N es va tancar finalment ahir diumenge sense que es registrés cap incident remarcable a cap dels tres centres de votació: els instituts Serrallarga, S’Agulla i Sa Palomera, on es repartien les 32 meses que hi havia assignades en total. Un cop es van haver tancat les portes, com en qualsevol procés electoral, va arribar el moment més esperat: començar el recompte de vots.

El recompte a càrrec dels voluntaris i voluntàries havia de mostrar sis dades bàsiques, de les quals la participació, sense cap mena de dubte, és la més important. Sumant les dades recopilades ahir a la nit, directament en cadascun dels tres instituts de Blanes, el resultat total al municipi ha estat el següent : 9.683 vots emesos, dels quals 7.561, un 78’08 %, s’ha decantat pel doble SI a la pregunta “Vol que Catalunya esdevingui un Estat?” i, en cas afirmatiu: “Vol que aquest Estat sigui independent?”.


D’altra banda, 1.096 persones han triat a l’altra opció de respondre SI a la primera pregunta i NO a la segona, un 11’30% del total. Per últim, 503 persones s’han decantat pel NO com a primera resposta, un 5’19% del total.

Quim Llorens, membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana, va fer una valoració positiva ahir a la nit, destacant que s’havia triplicat el resultat obtingut a Blanes en la consulta del 10 d’abril del 2011. Llavors, segons dades de Blanes per la Independència van participar unes 2.750 persones arreu de la vila.

Si bé la jornada participativa d’ahir no podia comparar-se amb els processos electorals convencionals que es fan comptant amb tots els recursos, el què inevitablement tenia moltes similituds era veure imatges com aquesta ahir a la nit. Era el Casal la Cooperativa de Blanes, on diverses persones s’hi van concentrar per fer el seguiment i les valoracions polítiques dels resultats que es van donar des del govern de la Generalitat. Una imatge que posava punt i final a la consulta del 9N, però punt i seguit al desig expressat per milers i milers de ciutadans i ciutadanes.

Cal recordar per últim que, les persones cridades a participar que ahir no van poder votar, tindran la oportunitat de fer-ho els dies hàbils que hi hagi fins el 25 de novembre en el registre de les delegacions territorials del govern de la Generalitat de Catalunya.

Data de realització: 11/10/2014 | Data de la darrera actualització: 11/10/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300