Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes també s’apunta al reciclatge digital


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/12/2014 11:21:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes també s’apunta al reciclatge digital

L’Ajuntament ha iniciat un nou servei gratuït de recollida selectiva de CDs i DVDs a través de la deixalleria municipal

Des d’ara els ciutadans i ciutadanes de Blanes ja disposen d’un lloc al seu propi municipi on poder anar a abocar els CDs i DVDs ja utilitzats o bé que han esdevingut inservibles: la Deixalleria Municipal. Això ha estat possible gràcies al contracte que ha signat l’Ajuntament de Blanes amb Cederika, una empresa del País Basc especialitzada en la recollida i tractament d’aquest tipus de residus.

El contracte s’ha signat a través de l’empresa contractada per l’Ajuntament per a la gestió de la deixalleria, Blanes Mediambient SAU. En aquest sentit, el punt de recollida està situat a l’exterior d’oficina que hi ha a l’entrada de la instal·lació, que està oberta coincidint amb el mateix horari de la deixalleria, de dilluns a divendres, de 9’30 a 13’30 i de 16 a 19 h, així com els dissabtes de 9’30 a 14’30 h.


El principal component dels CDs i DVDs és en un 98% el policarbonat, un plàstic de gama alta, així com una petita capa de pintura, tots dos materials que no són biodegradables. La fabricació de CDs i DVDs Genera deixalles, consumeix energia i és contaminant, d’aquí la gran importància del seu reciclatge.


El reciclatge dels CD/DVD consisteix en separar el policarbonat, netejar-lo i traslladar-lo al mercat per a nous usos. A través del reciclatge es pot recuperar fins al 90% del policarbonat d’un CD/DVD. Aquest material, un cop reciclat, es pot fer servir com a matèria prima per a fabricar ulleres, carcasses de material ofimàtic, embalatges, telèfons, comandaments a distància i elements de cotxes com fars i manilles, entre d’altres possibles destinacions.

Uns 100 kg de DVDs i CDs en un any

Des de la Deixalleria Municipal es calcula que es poden arribar a recollir uns 100 kg d’aquest residu durant tot un any. El nou servei que s’ha posat en marxa aquesta tardor funciona amb un contenidor on s’ha de dipositar el material. Els CD/DVD s’han d’introduir sense les caixes i/o fundes de plàstic, cartró o paper amb què habitualment solen vendre’s.


Posteriorment, l’empresa gestora s’encarrega de recollir els contenidors amb el material i ho transporta fins a la seva seu, situada al País Basc. Allà es fa el tractament dels residus separant els components de valor que, en aquest cas, es tracta del policarbonat en el 98% del pes. El residu no valoritzable (restes de tintes i metalls, en un 2% del pes total) es tracta a través d’un altre gestor autoritzat, mentre que el policarbonat net i granejat després de la seva trituració està llest perquè pugui tornar a utilitzar-se com a matèria prima.

Val a dir que aquest nou servei de recollida no inclou la possibilitat de poder abocar-hi disquets, cintes de vídeo i cassetes. Això és perquè duen incorporada una banda magnètica que no és apta per incorporar al reciclatge de CDs i DVDs. Per això, quan algun particular porta a la deixalleria aquest tipus de material amb suports magnètics, es gestiona amb la resta de productes de rebuig.


A banda dels contenidors per poder fer la recollida dels DVDs i CDs, l’empresa també ha facilitat a l’Ajuntament de Blanes pòsters explicatius i material de difusió. Per últim, val a dir que qualsevol dubte que tinguin els ciutadans en relació a la gestió d’aquests residus pot adreçar-se tant a la Deixalleria com al Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament.
Data de realització: 11/12/2014 | Data de la darrera actualització: 11/12/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300