Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Cambra de Girona premia els 100 anys de Pastisseria Orench


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/25/2014 08:21:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Cambra de Girona premia els 100 anys de Pastisseria Orench

Al llarg d’un segle l’emblemàtic establiment del Carrer Ample ha introduït les noves tecnologies sense perdre l’essència de la tradició

Certament Blanes compta amb un ample ventall d’establiments que tenen en la qualitat el seu signe característic, el seu tret identificatiu. Per això, si parlem de qualsevol tipus de producte o, en aquest cas, de gastronomia, es fa difícil destriar quin establiment és el millor, perquè tots reserven rere les seves portes autèntiques temptacions no conjugables amb l’operació biquini.

Una fórmula, doncs, consisteix en premiar la longevitat d’aquells comerços que compten amb més de 50, 70 i 100 anys d’història. Així ho fa la Cambra de Comerç de Girona que, des de fa 30 anys, reconeix la continuïtat dels establiments gironins que ho acrediten. De fet, durant tres dècades, ja han estat un gran nombre de comerços de Blanes els que han rebut distincions d’aquest àmbit.


Francesc Orench, Pepita Guimerà, Núria Orench i Jordi Gironès
Enguany l’establiment guardonat és abastament conegut pels gourmets de Blanes: l’emblemàtica Pastisseria Orench –el Palau de la Dolçor-, en aquest cas per haver arribat als 100 anys de trajectòria. L’any 1914, Can Tines era una pastisseria regentada pel blanenc Josep Girbau, que va morir sobtadament als 46 anys. Josep Maria Orench, que treballava d’encarregat a la Pastisseria Esteve Riera de Barcelona, va decidir fer-se càrrec del negoci situat al cèntric al Carrer Ample.


Pastisseria Orench, principis del segle XX
Anys després, Josep Maria Orench va comprar un magatzem de fusta per construir una casa i ampliar la pastisseria. Per dur-ho a terme, va encarregar la feina al prestigiós arquitecte Francesc Folguera. Considerat com un dels principals representants de l’arquitectura noucentista catalana, va ser ajudant d’Antoni Gaudí a les obres de la Sagrada Família. Entre les seves creacions s’hi compten el Poble Espanyol de Montjuïc per a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929, o bé la nova façana del Monestir de Montserrat, construïda al 1947.


Ja mudada en la nova fesomia que es conserva encara ara, en l’actualitat, en Francesc, fill de Josep Maria Orench, va donar continuïtat al negoci al costat de la seva dona, Pepita Guimerà. Actualment, la continuïtat del negoci està assegurada per part de la seva filla, Núria Orench, i del seu gendre, Jordi Gironès i Puig.


Al llarg del primer segle de vida ja complert, Pastisseria Orench ha introduït les noves tecnologies per adaptar-se als nous temps. Això si, sense perdre l’essència que l’ha fet un dels establiments de Blanes més apreciats: conservant les tècniques tradicionals i l’ús d’ingredients de primera qualitat. Aquesta conjugació permet que pugui seguir elaborant uns apreciats productes que fan les delícies dels blanencs durant tot l’any.


Data de realització: 11/25/2014 | Data de la darrera actualització: 11/25/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300