Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cap incidència greu a conseqüència de la llevantada i la pluja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/01/2014 02:30:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cap incidència greu a conseqüència de la llevantada i la pluja

La Policia Local va intervenir ahir en diversos avisos d’inundacions, amb un cotxe atrapat a l’Avinguda d’Europa, i avui els serveis de neteja han actuat en diversos punts

La llevantada que ha estat afectant Blanes des de la matinada de divendres i fins avui dilluns, acompanyada en especial ahir al vespre per una tempesta de pluja, ha provocat afectacions puntuals, cap d’elles greu, a diversos indrets del municipi. Durant la tarda-vespre d’ahir diumenge, els efectius de la Policia Local van rebre avisos d’inundacions en baixos d’immobles, així com acumulacions d’aigua en terrats, patis interiors d’edificis i vials públics per la intensa pluja que va caure entre les sis i les set de la tarda.

Inundacions a causa de l’intens episodi de pluja

El cas més destacat és el què va afectar a quarts de set de la tarda la rotonda de l’Avinguda d’Europa en la cruïlla amb l’Avinguda de l’Estació, on l’acumulació d’aigua va ser molt quantiosa, pujant el seu nivell en pocs moments. Per aquest motiu, la Policia Local va procedir a tallar l’accés de circulació perquè no afectés cap vehicle i per donar temps a què els embornals poguessin engolir la gran quantitat d’aigua que sobtadament havia augmentat el seu cabal.


Rotonda Avinguda d'Europa
En aquesta cruïlla va quedar atrapat un vehicle amb dues persones al seu interior. La Policia Local, en coordinació amb els Bombers, van rescatar els ocupants i van procedir a retirar el cotxe que havia quedat immobilitzat. També van haver de desplaçar un altre cotxe que va quedar aturat al mig del carril quan circulava per la Carretera d’Accés a la Costa Brava, obstaculitzant el vial. Cap a quarts de vuit del vespre, es va aconseguir normalitzar la circulació en els vials afectats.

Els efectius policials també van estar treballant desbrossant alguns embornals que no engolien prou ràpidament l’aigua acumulada que, en alguns casos, va arribar a un nivell d’uns 40 cm d’alçada. Igualment, van procedir a tornar a col·locar al seu lloc diverses tapes de clavegueram que van saltar per la força de l’aigua en diversos punts d’arreu del municipi.

Paral·lelament, el cos policial també s’ha encarregat de donar avís durant tot el cap de setmana, quan ha calgut la seva actuació, a l’empresa que s’encarrega del manteniment de les sortides de les rieres que donen al mar. Després de l’intensa pluja d’ahir al vespre, la màquina excavadora va ser requerida de nou a una de les sortides principals que hi ha a tocar de mar, la que està situada al costat de la Plaça Catalunya.L’anècdota de l’intens episodi de pluges d’ahir diumenge va ser que la centraleta de la Policia Local també va rebre un gran nombre de trucades de blanencs que es queixaven que no els funcionava el telèfon i que no podien veure la televisió en bones condicions. En aquest darrer cas no es tractava que la tempesta hagués malmès els centre de comunicacions de Sant Joan: una de les problemàtiques habituals associada amb el senyal de TDT i de satèl·lit són les inclemències meteorològiques, ja que quan fa mal temps –pluja, vent o neu- la qualitat és molt dolenta, i fins i tot en alguns moments desapareix la imatge. Això és perquè les ones electromagnètiques que es transmeten per l’espai es degraden quan entren en contacte amb l’aigua, generant problemes de recepció entre els emissors.

Llevantada sense conseqüències greus

Les conseqüències de la llevantada arran de mar tampoc han significat casos de gravetat arreu del litoral blanenc. Aquest matí els diversos efectius humans i mecànics de l’empresa de neteja municipal Nora ha fet diverses actuacions. La primera i més destacada ha estat a partir de les 6 del matí, netejant la sorra que el mar havia dipositat sobre el Passeig Cortils i Vieta. Calia actuar ràpidament en aquest indret, ja que els dilluns al matí s’instal·len en aquest vial el Mercat dels Teixits. En aquest sentit, val a dir que alguns responsables de les parades també han estat netejant amb pales i escombres alguns trams per poder obrir el mercat abans.


A diferència d’anteriors temporals, que han provocat una acumulació molt gran de sorra, en aquesta ocasió la retro-excavadora petita del servei de neteja –la Bob-Cat- aviat ha tingut net el vial, desplaçant-se posteriorment a l’extrem del Passeig de S’Abanell que hi ha a tocar amb la punta de la Tordera. Allí també s’ha requerit la seva presència per retirar la sorra acumulada, i també s’han retirat les deixalles que el mar ha arrossegat arran de platja.


Al llarg del matí s’han retirat deixalles naturals (troncs, branques d’arbre, algues, etc), així com escombraries de tota mena (ampolles d’aigua, llaunes, pilotes de goma, etc), amb l’ajut de diversa maquinària i a mà. Demà dimarts està previst que es continuïn les tasques de neteja, en aquest cas ajudats pel tractor que s’utilitza durant l’estiu per tenir netes les platges. Altres indrets on també ha actuat l’empresa Nora ha estat en la neteja viària de diversos indrets arreu del municipi, especialment a les rotondes on els embornals havien quedat taponats amb fullaraca i sorra.


Per últim, en relació a la llevantada, un altre dels efectes col·laterals ha estat el què sempre sol passar cada vegada que el mar afecta la costa. En alguns racons de platja la sorra ha reculat uns quants metres de manera que només en queda pràcticament a tocar del passeig, i en d’altres és pràcticament inexistent i ha deixat a la vista els rocalls que la sustenten habitualment.


Data de realització: 12/01/2014 | Data de la darrera actualització: 12/01/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300