Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Càritas Blanes recull un 46% més d’aliments que l’any passat en el Gran Recapte 2014


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/01/2014 12:25:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Càritas Blanes recull un 46% més d’aliments que l’any passat en el Gran Recapte 2014

Uns 120 voluntaris van col·laborar en la campanya que es va fer el 28 i 29 de novembre en 7 supermercats, comptant amb el suport del Voluntariat Blanenc i Creu Roja

El balanç que fa Càritas Interparroquial de Blanes del resultat de la campanya del Gran Recapte d’Aliments que va tenir lloc els passats dies 28 i 29 de novembre ha estat aquest 2014 absolutament positiu. Així ho confirmava aquest matí el president de l’entitat, Salvador Serres, qui ha concretat que s’han recollit 16.671’57 kg, un 46% més que la quantitat que es va abastar l’any passat durant aquestes mateixes dates.


Gran Recapte 2014 - Blanes, dissabte passat
Salvador Serres s’ha mostrat més que content: “No ens havíem imaginat que podríem arribar a recollir aquesta quantitat: era impensable !. Agraïm moltíssim la generositat de tots els qui han contribuït, a banda de les dues entitats que ens han donat un important cop de mà”. Durant les jornades dels passats divendres i dissabtes van treballar pel Gran Recapte d’Aliments un total de 120 voluntaris, comptant amb el suport de dues altres entitats del municipi: Creu Roja i l’Associació del Voluntariat Blanenc.


Els voluntaris i voluntàries que coordinava Càritas Blanes es van distribuir en diversos torns, al llarg del matí i la tarda de tots dos dies, en un total de 7 supermercats del municipi. Es tractava de recollir bàsicament productes de primera necessitat: oli, llevat, llegums, així com conserves de peix i carn. La mecànica era en tots els indrets la mateixa: un parell de voluntaris s’esperaven a les entrades dels establiments comercials i informaven als clients que s’estava efectuant la campanya, lliurant-los una bossa en cas que volguessin col·laborar-hi.


La seva tasca continuava llavors encapçant els diferents productes per tenir-los a punt per la recollida. Amb l’objectiu que les capces amb aliments no s’acumulessin a les entrades dels centres comercials, hi havia destinades 3 furgonetes –on hi havia un conductor i un ajudant- que anaven passant aproximadament cada dues hores pels establiments assignats i portaven les caixes fins el centre de recollida. Avui al matí tots els aliments recollits ja estaven emmagatzemats i posats a lloc.


Per primera vegada, també es va poder participar a través de les carnisseries i xarcuteries que es van adherir a la iniciativa que també en aquest municipi va comptar amb alguns establiments que van donar-hi suport. D’altra banda, a tall anecdòtic val a dir que també van haver contribucions a l’engròs que van efectuar dos particulars, al marge dels grans centres comercials. Es tracta de dues donacions privades que es van fer de 600 litres de llet, que sumaven per tant 1.200 litres.


A Blanes també van participar en la recollida del Gran Recapte d’Aliments els membres d’una altra ONG, El Bon Samarità, que tenien assignats diversos supermercats. En aquest cas, però, al mancar-los voluntaris els treballadors i treballadores dels establiments es van encarregar d’encaixar els aliments que els clients els lliuraven per contribuir en la campanya.

Data de realització: 12/01/2014 | Data de la darrera actualització: 12/01/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300