Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Inauguració del Pessebre de Blanes 2014, inspirat en el Tricentenari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/05/2014 02:52:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NADAL 2014-2015Inauguració del Pessebre de Blanes 2014, inspirat en el Tricentenari

Per segon any consecutiu, el pessebre l’han dissenyat alumnes de l’Institut Serrallarga, que també es van encarregar de l’actuació musical que va completar ahir l’acte inaugural

El mal temps va obligar ahir al vespre a que la inauguració del Pessebre s’hagués de fer a la sala de plens. Es va haver d’optar per allò que es diu Pla B, perquè la performance que havien preparat els alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Serrallarga requeria una posada en escena ambientada al pessebre. Ara bé, el Pla B que ens van oferir els mateixos alumnes que s’han encarregat de dissenyar i muntar el pessebre va ser tant especial que fins i tot va fer brillar més d’una llàgrima d’emoció d’aquelles que fan gaudir, que t’encaren de ple a l’esperit nadalenc que ens espera els propers dies.


Fotografies: Quim Llorens
La directora de l’Institut, Mercè Torroella, es va encarregar de fer de mestre de cerimònies, presentant i entrevistant els protagonistes del pessebre i de la vetllada. I és que aquest Nadal, per segon any consecutiu, han dissenyat i muntat el pessebre els alumnes del Cicle Formatiu de grau mitjà de Comerç i del Cicle Formatiu de grau superior de Màrqueting Comercial Turístic i Cultural.

Ajudats principalment pels seus professors, Artur Cateura i Susanna Castilla, també han comptat amb la col·laboració de l’Agrupació Pessebrista, representada ahir per diversos membres. L’ànima del muntatge ha estat Rafa Guzman, de l’empresa que s’encarrega d’aquestes tasques des de fa molts anys per l’Ajuntament de Blanes: ell tampoc es va escapar de ser entrevistat per Mercè Torroella.


Qui també va haver d’intervenir en l’acte va ser David Venteo, delegat del curs de grau superior de Màrqueting Comercial, Turístic i Cultural, flanquejat aquests dies per la subdelegada, Yara Carbonell. Després que Mercè Torroella va haver presentat al públic i entrevistat aquests principals protagonistes, va venir la part més emotiva de l’acte, quan tres alumnes van llegir sengles poemes en la seva llengua materna, intercalant-ho amb interpretacions musicals en directe molt nadalenques.


En primer lloc Najat Akherraz va llegir el text original escrit en àrab d’un poeta sirià, un poema sobre l’amor. Tot seguit hi va haver la primera actuació musical del duet format per Tim Bates i Verònica Montero, que en cada cançó que van interpretar van fer vibrar i aplaudir al públic assistent.


El seu primer tema va ser el conegut Last Christimas que va popularitzar en el seu dia George Michael. Els va rellevar l’Alexander, un alumne d’origen rus que després va resumir breument el què havia llegit al públic assistent. La segona cançó del duet d’alumnes va ser Quan somrius, que va ser un autèntic hit parade a Catalunya els nadals de fa molts anys, i que estava interpretada llavors per diversos cantants catalans.


La tercera interpretació poètica va anar a càrrec de l’alumna índia Gurman Deep Kaur, que va llegir en hindi, la seva llengua d’origen, un poema sobre la vida. Els nervis van fer que en la traducció que va seguir a la lectura, barregés més l’anglès que el poc castellà que ha après en el poc temps que fa que viu aquí. La darrera cançó que van oferir Tim Bates i Verònica Montero ja va fer alçar al públic d’empeus per seguir el ritme de la conegudíssima All I want for Christmas is you, on gairebé ningú dels protagonistes es va escapar d’haver de ballar.


Per últim, recuperada la oficialitat de l’acte, la directora de l’Institut Serrallarga, Mercè Torroella, va deixar molt clar l’orgull que sentia envers els seus alumnes. I és que ells han fet possible que per segon any consecutiu no es trenqui la tradició de fer el pessebre monumental a Blanes. Es tracta d’un muntatge que enguany s’ha fet per 22è any consecutiu. Per últim, es va adreçar a tots els assistents d’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que es va sumar als elogis de la directora envers la tasca dels alumnes de l’Institut Serrallarga i va lliurar a Mercè Torroella un obsequi per agrair aquesta gran col·laboració.El pessebre ens trasllada al segle XVII i reprodueix uns fets que van tenir lloc a finals de setembre del 1652, quan l’exèrcit castellà va assetjar Blanes. Un dels ingredients més destacats del pessebre és l’espectacular reproducció en fusta del Palau-Castell dels Vescomptes de Cabrera i l’Església Parroquial. També hi ha la muralla que va quedar molt afectada durant l’enfrontament dels blanencs amb les tropes castellanes, i una de les entrades principals que hi havia llavors.


Al costat, ancorada a la mar, hi ha reproduïda una galera que representa que va ser una de les que va assetjar Blanes, i on van ser condemnats a treballs forçats els blanencs que van ser derrotats. Com dèiem, ahir es va inaugurar el pessebre, així com la decoració nadalenca de l’ajuntament i els llums de Nadal que lluïran arreu de la vila fins el dia de Reis.

Data de realització: 12/05/2014 | Data de la darrera actualització: 12/05/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300