Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El cervell i les emocions a Aula Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/09/2014 03:34:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El cervell i les emocions a Aula Blanes

L’entitat ha organitzat per aquest dimarts 16 de desembre la propera xerrada del cicle, que anirà a càrrec del catedràtic de Psicobiologia, Ignacio Morgado

Aula Blanes ha programat per aquest dimarts 16 de desembre la seva propera xerrada inclosa al cicle que un cop al mes ens emplaça a la Biblioteca Comarcal. Aquesta vegada la conferència es presenta sota el títol El cervell emocional i les seves funcions, i anirà a càrrec del professor Ignacio Morgado, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Morgado és catedràtic de Psicobiologia a l’Institut de Neurociència de la UAB, ha realitzat estudis i treballs d’investigació en les universitats de Rhur (Alemanya) i d’Oxford (Regne Unit), així com a l’Institut Tecnològic de Califòrnia (CALTECH). També ha estat guardonat amb diversos premis acadèmics i de divulgació científica, i va ser coordinador de la col·lecció de neurociència d’Ariel.


Ignacio Morgado
La conferència se centrarà en el coneixement científic actual sobre el cervell emocional i social, i com les emocions afecten a les percepcions, la memòria, la comunicació, la presa de decisions, la planificació del futur, la creativitat o al sistema de valors i la moral de les persones, entre d’altres. En aquest sentit, tractarà especialment de com les emocions influeixen en la intel·ligència i la conducta social dels individus i d’algunes claus sobre com l’educació emocional pot contribuir a l’equilibri emoció-raó i al benestar de la gent.

Les emocions i els sentiments constitueixen una part essencial de la vida, però sovint –paradoxalment- ens costa d’afrontar-ne algunes. Per aquest motiu, durant la xerrada es parlarà de què són, com van aparèixer i es generen, perquè tenen tanta força i són tan difícils de controlar. També s’analitzaran les diferències emocionals entre homes i dones i com afecta l'envelliment als sentiments i el control emocional. Per últim, també s’intentarà donar resposta a una qüestió prou interessant: Quina relació hi ha entre els sentiments i la raó?
Data de realització: 12/09/2014 | Data de la darrera actualització: 12/09/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300