Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Manaies de Blanes, solidaris amb la Marató de TV3


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/09/2014 04:45:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els Manaies de Blanes, solidaris amb la Marató de TV3

Aquest dissabte dia 13 han organitzat una cercavila amb figures i coreografies militars, i una recapta omplint de monedes dos murals amb el seu logotip: un casc de soldat romà

L’Associació Manaies de Blanes s’ha sumat enguany als actes que s’organitzen en aquest municipi per recaptar fons econòmics per la Marató de TV3, que en aquesta edició està dedicada a les Malalties del Cor. Ho farà a través de sengles activitats que s’han organitzat perquè tinguin lloc el proper dissabte dia 13, el dia abans del programa televisiu solidari.

Cercavila amb figures i coreografies militars

L’activitat més característica dels Manaies de Blanes sempre té lloc al voltant dels dies de Setmana Santa, quan celebra el relleu del capità i encapçala la processó de divendres sant. Ja fa 11 anys d’ençà que l’entitat va decidir recuperar aquesta tradició en què els soldats armats, els romans, desfilen formant part d’aquest acte religiós.


Fotografies: Joaquim Llorens
Des de llavors, han anat perfeccionant aquest art, així com les figures i coreografies que ofereixen en les activitats que organitzen. Els qui encara no hagin tingut l’oportunitat de poder apreciar-ho, o els qui tinguin ganes de tornar-ho a gaudir, podran fer-ho el proper dissabte 13 de desembre, a través de la cercavila que faran, comptant amb el suport de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire i l’Ajuntament de Blanes.

La cercavila està previst que surti a les 6 de la tarda des de la Casa de la Cultura, i transcorrerà pels barris del Control-Horta de la Perla, el Centre i Mas Enlaire. La desfilada estarà formada per 25 legionaris armats i uniformats, acompanyats de la banda pròpia amb instruments de vent i percussió.


Durant el recorregut, els Manaies de Blanes faran tres parades per oferir el seu espectacle amb figures i coreografies militars. Els tres llocs on es podrà gaudir d’aquestes demostracions seran: Plaça Solidaritat, Plaça 11 de Setembre i Carrer Sebastià Llorens (davant l’ambulatori, el CAP-1). La cercavila està previst que finalitzi pels volts de les 8 del vespre.

Recapta Solidària amb la recreació d’un casc de soldat romà

A banda de la cercavila, l’altra activitat que ha organitzat l’Associació Manaies de Blanes per contribuir a la Marató de TV3 és una recapta solidària que també tindrà lloc durant tota la jornada del dissabte 13 de desembre. En aquest cas, es tracta que tothom qui vulgui pugui contribuir a recrear el dibuix que identifica el logotip d’aquesta entitat: un casc de soldat romà.


El dibuix del casc estarà imprès en dos murals de grans dimensions (2 x 2 metres) que estaran dipositats al terra de dos indrets de Blanes: la Plaça Solidaritat i la Plaça d’Espanya. A aquests dos llocs s’hi podrà anar al llarg de tot el dia, a partir de les 11 del matí i fins les 8 del vespre, per dipositar-hi monedes que, depenent del seu color i material, s’aniran situant sobre les parts del casc més adequades per aconseguir una fidel recreació del metall del casc.

Els dos indrets estaran acompanyats en tot moment per dos legionaris que custodiaran el mural i ajudaran a la seva confecció. A la tarda, coincidint amb la cercavila, el mural de la Plaça Solidaritat també rebrà la visita de tots els legionaris, que oferiran en aquest indret el primer dels espectacles amb les figures i coreografies militars.


Per últim, val a dir que per a la organització d’aquestes activitats l’Associació de Manaies de Blanes també ha comptat amb el suport de sengles establiments del municipi, que estan custodiant des de fa uns dies guardioles de donatius solidaris. Es tracta de Ferreteria Ferblanda-CIFEC, Fruites i Verdures Casa Ametller, Viajesland, Centre de Dietètica i Herboristeria La Salut, Cafè La Trobada, Parafarmàcia in-Pharma i Forn de Pa i Pastisseria Can Gironès.


Data de realització: 12/09/2014 | Data de la darrera actualització: 12/09/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300