Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“Els Pastorets” de Blanes, a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/09/2014 04:14:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PastorsMisteris“Els Pastorets” de Blanes, a la Biblioteca Comarcal

El col·lectiu que fa possible que “Pastors i Misteris” de Pere Puig i Llensa continuïn representant-se 85 anys després és l’entitat convidada fins al 7 de gener a la Biblioteca

Ja se sap que, a Blanes, parlar de les festes de Nadal és no perdre’s algunes tradicions d’aquelles que són imprescindibles. Una de les que fa 85 anys va començar a arrelar és la representació de Pastors i Misteris o, si ho prefereixen, Els Pastorets de Blanes, original del poeta blanenc Pere Puig i Llensa. Justament per aquest motiu, està més que indicat que l’entitat que continua fent possible que la popular representació segueixi ben viva, sigui la que ha convidat aquest mes de desembre la Biblioteca Comarcal perquè participi al programa Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura.


Exposició "Els Pastorets" a la Biblioteca Comarcal
Això vol dir no tan sols que durant aquests dies qui visiti aquest equipament podrà saber més detalls de tot plegat a través de l’exposició que s’allotja al vestíbul i al primer pis. Vol dir també que tothom qui vulgui està convidat a participar a les activitats que s’han organitzat per divulgar tot el què envolta els Pastors i Misteris de Pere Puig i Llensa.

85 anys d’història d’Els Pastorets de Blanes

El punt d’arrencada ha estat una xerrada-col·loqui que va tenir lloc el 5 de desembre, i on van participar diversos membres de l’entitat Pastorets de Blanes. Un d’ells va ser Pere Puig i Camps, fill de l’autor de l’obra, que en continua sent el director, i que durant molts anys va intervenir com actor. També van intervenir en l’acte Emili Bitlloch, que porta la direcció musical; Alèxia Roura, encarregada de la direcció coral; i Jaume Bou, qui és co-director de l’obra i durant molts anys també va intervenir com actor.


Xerrada-Col·loqui "Els Pastorets", 5 de desembre
Altres participants amb què va comptar la xerrada-col·loqui van ser Salvador Roca, qui ha estat actor i director als anys 80; qui té cura de l’equip tècnic, llum i so, Pere Castany; així com diversos actors i actrius que interpreten diversos papers en l’actualitat, o bé ho van fer en el passat. Així, hi havia Josep Plana, Xavier Puigdemont, Carles Pascual, Alba Lupiáñez, o el mateix Aitor Roger, que actuava com a moderador de la xerrada-col·loqui.


Al llarg de la xerrada col·loqui van sorgir diversos temes d’interès al voltant de la popular obra nadalenca. Detalls i anècdotes que també van ajudar a recordar els participants del públic, lligats molts d’ells a l’esdeveniment escènic. Una de les particularitats que té Pastors i Misteris és que és un text escrit en vers, a diferència de la resta de representacions que es fan arreu del país, on una de les versions més coneguda és la de Folch i Torres. Una altra característica que marca la diferència dels Pastorets de Blanes en relació a d’altres versions és el caire que té l’obra de Pere Puig i Llensa, que s’allunya del to desenfadat d’aquestes altres representacions.

Representació al Teatre de Blanes els dies 20 i 21 de desembre

Al llarg de la vetllada altres temes que es van tractar van ser els canvis de vestuari, decorats i escenari, així com dels blanencs i blanenques que han encarnat els principals personatges cada Nadal. Anècdotes, records i detalls que formen part de la història d’aquesta tradició nadalenca 100% blanenca. Enguany Pastors i Misteris es representarà al Teatre de Blanes el cap de setmana del 20 i 21 de desembre. El dissabte serà a les 10 de la nit, i l’endemà diumenge a les 7 de la tarda. El clàssic nadalenc inclourà aquesta vegada diverses novetats tècniques que no es desvetllaran fins el mateix dia en què s’obri el teló.


Després de la xerrada-col·loqui que s’ha fet com a punt d’arrencada, la participació d’Els Pastorets de Blanes al programa Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura de la Biblioteca Comarcal inclourà dues activitats més. El 10 de desembre s’oferirà un assaig obert per diferents racons de la biblioteca a partir de les 7 de la tarda, i el 23 de desembre, novament a les 7 de la tarda, hi haurà una cantada de nadales amb la Coral Infantil del Barri de Sa Carbonera. Pel que fa a l’exposició que, com dèiem, s’allotja principalment al vestíbul, i que també ocupa una part de la primera planta, es podrà visitar fins al 7 de gener.

Data de realització: 12/09/2014 | Data de la darrera actualització: 12/09/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300