Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Maria Aladern presenta el seu darrer llibre: “El bram de l’aigua”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/12/2014 04:56:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaMaria Aladern presenta el seu darrer llibre: “El bram de l’aigua”

La Biblioteca Comarcal es va omplir de gom a gom per assitir a l’acte de presentació, que va anar a càrrec d’una altra autora blanenca, Montserrat Medalla

Ja se sap que, si hi ha una cosa que fa més il·lusió -però també molt més respecte a l’hora-, és presentar alguna cosa de collita pròpia allò que es diu a casa teva. Això és el que va haver de fer ahir al vespre a la Biblioteca Comarcal l’escriptora blanenca Maria Aladern, que va presentar el seu segon llibre publicat: El bram de l’aigua en el decurs d’una vetllada on les emocions van estar a flor de pell.

Ho va fer a la sala d’actes Roberto Bolaño, que es va omplir de gom a gom per no perdre’s una ocasió tan especial. La directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes, Gemma Ciuró, es va encarregar de donar la benvinguda a tots els assistents confessant, a mode d’introducció, que és la fan número u de l’escriptora blanenca. No tan sols per la seva modèstia i bonhomia, sinó també pel mèrit d’haver descobert i cultivat la seva vocació literària des de fa relativament poc temps, quan es va jubilar després de molts anys en què la seva tasca laboral havia estat lligada al comerç.


Presentació "El bram de l'aigua" - Fotografies: Anna Rosa Bou
Decidida a fer realitat el seu somni de ser escriptora, Maria Aladern va fer diversos cursos per perfeccionar l’art literari a l’Ateneu de Barcelona i a la Universitat, i va ser llavors quan va decidir-se a escriure el què seria el seu primer llibre: Camins d’Arrels, que va publicar l’any 2012. Justament el va presentar en aquest mateix indret, a la Biblioteca Comarcal de Blanes, i poc després va ser guardonat a la categoria El cistell del IV Concurs Paraules a Icària.


Si llavors la va acompanyar en la presentació el també escriptor blanenc Joan Adell, ahir va fer els honors una altra autora local, Montserrat Medalla, que va fer una breu sinopsis del contingut d’El bram de l’aigua. Ambientada a la Catalunya de la segona meitat del segle XIX, l’acció transcorre en un poble de costa, i relata la vida d’una família de pescadors. Si bé es tracta d’un poble imaginari, és fàcil descobrir-hi molts trets de Blanes. Filla de pescadors i neta de pagesos, Maria Aladern va ambientar la seva primera obra a pagès, i ara ho fa a la mar que coneix tant bé.

La presentació d’El bram de l’aigua va culminar amb un diàleg que van mantenir les dues autores blanenques, Maria Aladern i Montserrat Medalla, per anar descobrint nous motius per no perdre’s la lectura d’aquest llibre que, com és el cas de l’anterior, és un retrat costumista de lectura fàcil i amena, que t’atrapa des de la primera paraula. Finalment, una copa de cava va posar punt i final a l’acte de presentació.

Data de realització: 12/12/2014 | Data de la darrera actualització: 12/12/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300