Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’ha bolcat un any més en la Marató de TV3


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/15/2014 11:56:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MarattTV3Blanes s’ha bolcat un any més en la Marató de TV3

Hi ha hagut un munt d’activitats: cercaviles, marxes populars, enlairada de globus, tastets de cuina, venda de llibres, un festival de dansa i un pessebre vivent, entre d’altres

Durant tots aquests dies, i especialment aquest darrer cap de setmana en què ha tingut lloc el programa televisiu solidari, Blanes s’ha bolcat en la organització d’un gran nombre d’activitats per recollir fons econòmics per la Marató de TV3, que enguany estava destinada a les malalties del cor.Fotografies: Ajuntament de Blanes
Hi ha hagut més d’una quinzena d’iniciatives que han implicat centres educatius, escoles de dansa, entitats, empreses, departaments de l’Ajuntament de Blanes i establiments del municipi. Tots ells han bategat amb l’ajut de totes les persones que, amb les seves aportacions econòmiques, han fet possible que la recollida de diners hagi estat un èxit.

Tastos de Cuina Internacional Solidaris

Diumenge al matí va tenir lloc una activitat en motiu de la Marató de TV3 que ja ha esdevingut molt popular a la vila, i que es va instal·lar al Passeig de Mar. Es tractava de participar en un tastet de cuina internacional organitzat per tercera any consecutiu per l’Oficina de Català de Blanes. Presentada com una Fira Gastronòmica, va comptar amb el suport del supermercat Gros Mercat, que va cedir gratuïtament la beguda i el material d’hostaleria.


Un total de 27 alumnes i voluntaris lingüístics van cuinar plats representatius dels seus països d’origen i els van vendre per porcions al preu simbòlic d’un euro. En total, s’han aconseguit recollir 315 € a base de proposar aquest viatge gastronòmic arreu del món que et podia portar a Rússia, Colòmbia, el Marroc, Argentina o a la República Dominicana, a banda d’altres destinacions culinàries situades més a prop.


Per posar només alguns exemples, el menú estava assortit de: truita de patata i ceba, truita d'espinacs, croquetes, Salmorejo, empanades de vedella, pastís Natasha, postres de maracujà, pastís de poma, pasqualina, apfeltaschen, pastís Sacher, rocs de xocolata, pabassinas, canapès variats, gallo pinto, pa de pessic, pastís de tres llets, brownie de xocolata, chakri... Tota una festa gastronòmica al costat del mar.
Llibres que curen a la Biblioteca Comarcal

Dissabte passat va culminar l’activitat que s’ha estat fent a la Biblioteca Comarcal de Blanes des del passat 17 de novembre. També es tractava de la tercera edició, en aquest cas dels ja coneguts Llibres que curen. Al haver allargat l’activitat durant més dies, enguany ha estat la vegada que s’ha aconseguit recaptar la quantitat econòmica més elevada: 342’79 €.


La mecànica era fàcil i senzilla pel públic que hi ha volgut contribuir: tan sols calia acostar-se a la biblioteca i triar i remenar a la recerca d’aquells llibres que més els agradés en la taula que ha estat exposada al vestíbul. Cada llibre es venia al preu simbòlic d’un euro, o bé l’aportació que el comprador volgués fer, que es dipositava en una guardiola gegantina.


Eren llibres de segona mà que provenen de donacions que es fan de manera periòdica en aquest equipament. En el seu moment no es van poder incorporar al fons bibliogràfic per criteris estrictament tècnics, però de ben segur han garantit passar una estona entretinguda a la recerca de títols i/o autors preferits, així com la seva posterior lectura.

Altres iniciatives en motiu de la Marató

Una de les activitats més veteranes que no falta mai a Blanes en motiu del programa televisiu solidari és la que es presenta sota el títol Dansa per la Marató. Organitzat per l’Escola de Dansa Daina, aquest ha estat el 12è any que ha tingut lloc el festival artístic, que en les seves darreres edicions s’ha allotjat al Teatre de Blanes.

En aquesta ocasió, han participat les escoles de dansa Daina, Esclat, Míriam Beltrán, i Dani Candela, així com l’Associació Elancé, l’Esbart Joaquim Ruyra, la Casa de Andalucía de Blanes, l’Associació del Country, Gym Forum Fytness i el grup The Croket’s Crew. Cadascun d’ells es van encarregar d’oferir una representació de diversos tipus de balls la tarda d’aquest passat diumenge. Les entrades es venien al preu de 8€ i 10€, que han ajudat a poder fer una excel·lent recaptació econòmica.


L’altra entitat que també fa uns quants anys que organitza activitats per a la Marató de TV3 és Rotaract Club Es Portell, que ahir va celebrar la cinquena edició de la seva ja coneguda Tómbola Solidària durant tot el dia, des de primera hora del matí i fins al vespre. Per la seva banda, les escoles Mossen Joan Batlle i Sa Forcanera van fer el passat divendres una marató de jocs i una cursa; i el centre per a la tercera edat Residencial Blanes va celebrar el dia cinc una xocolatada que va comptar amb la participació dels familiars dels residents.

Per últim, diversos comerços i establiments també han contribuït a recollir diners pel programa televisiu solidari. El Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu ha fet Fotografia’t amb la teva mascota, i ha penjat les fotografies que s’ha fet la gent amb el seu animal de companyia amb una donació de 3€ en un arbre de Nadal solidari. Per la seva banda, la Cafeteria Casa Oliveras ha ingressat la recaptació que va fer ahir en cafès i infusions al compte de la Marató de TV3.Data de realització: 12/15/2014 | Data de la darrera actualització: 12/15/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300