Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La centenària Fira de Sant Tomàs s’allargarà tot el cap de setmana com a novetat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/16/2014 11:54:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La centenària Fira de Sant Tomàs s’allargarà tot el cap de setmana com a novetat

Es farà una prova pilot i, per primera vegada en la seva història, es muntarà durant dos dies, el 20 i 21, amb l’objectiu d’incentivar el comerç del municipi

Una de les principals novetats que inclouen aquestes festes de Nadal a Blanes tindrà lloc el proper cap de setmana. La Fira de Sant Tomàs, que des que es va posar en marxa s’ha celebrat sempre coincidint amb el 21 de desembre, enguany allargarà la seva estada durant dos dies, el 20 i el 21. La Fira de Sant Tomàs estarà oberta dissabte i diumenge des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit i estarà instal·lada als carrers Ample, Muralla i Raval Sud , així com al Passeig de Dintre i a la Plaça d’Espanya.


Fira Sant Tomàs 2013 - Fotografia: Quim Llorens
Es tracta d’un esdeveniment que compta amb una tradició centenària, i que originàriament es dedicava a la venda de bestiar i eines per treballar al camp. Amb el pas del temps, va anar incorporant productes més contemporanis i, des de fa uns anys, ha esdevingut una fira comercial enfocada al producte nadalenc amb la que es pretén revitalitzar el comerç de la vila.


Per aquest mateix motiu, l’Ajuntament de Blanes ha decidit enguany fer una prova pilot per veure si, al allargar la seva duració, l’experiència atrau encara més visitants dels que ja ho fa cada any. Si el balanç és positiu, la idea és que els anys successius se celebri sempre coincidint amb el cap de setmana més proper al 21 de desembre, Sant Tomàs.

Més d’un centenar de parades de productes i entitats

Enguany hi haurà instal·lades més d’un centenar de parades repartides en tres tipologies: comerços del municipi que podran vendre els seus productes al carrer, entitats sense ànim de lucre blanenques i paradistes artesanals o no. El major nombre de parades correspon a aquesta darrera tipologia. Així, s’hi podrà trobar des de tions i articles nadalencs de decoració fins a productes alimentaris. També hi haurà: roba i complements; articles de decoració; sabons i productes de cosmètica natural; articles de fusta per a la llar; joguines; bijuteria; joieria artesana i argenteria; etc.

També hi haurà productes molt específics i curiosos, com per exemple dues parades que oferiran llibres antics, discos i còmics; barrets i cistelleria; mapes antics de Catalunya; productes asiàtics; i articles de pell, cuir i pissarra natural. De manera tradicional, la Fira de Sant Tomàs s’ha aprofitat per poder fer les compres de Nadal, cercar aquell obsequi –a voltes insòlit i extravagant- que no es troba habitualment en comerços convencionals.


Un altre tipus de parades on es podrà trobar justament això, productes i serveis diferents, són les que regentaran les entitats de Blanes. N’hi haurà 22, i la major part estan relacionades amb l’ensenyament, amb 4 AMPAs, 2 instituts i 4 centres escolars públics i privats. D’entre la resta d’entitats, destaquen les de caire social, com per exemple Creu Roja, que recull joguines per a la Campanya de Reis.

També tindran parada Amnistia Internacional, l’Associació Elancé, l’Associació de Veïns de Dintre Vila -que recull aliments per Càritas Interparroquial des de fa molts anys en motiu d’aquesta fira-, l’Associació de Dones Emprenedores, l’Associació Esclerosi Múltiple, l’Associació Ginko Biloba, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Colla Gegantera, l’Esbart Joaquim Ruyra, el Gremi Català de Filigrana de Paper i Mifas.


En motiu de la Fira de Sant Tomàs, a partir de les 6 del matí de dissabte i fins les 11 de la nit de l’endemà diumenge, la Policia Local de Blanes procedirà al tall de circulació de vehicles al Carrer Ample i al Carrer Roig i Jalpí, que no hi podran accedir durant els dos dies que s’allargarà l’esdeveniment. També es desviarà la circulació del transport públic, de manera que les línies urbanes arribaran fins a la Plaça Catalunya i retornaran pel mateix lloc al no poder accedir al nucli del centre.
Data de realització: 12/16/2014 | Data de la darrera actualització: 12/16/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300