Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Creu Roja fa una crida a la solidaritat per recollir les joguines que els falten per la Campanya de Reis


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2014 12:31:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Creu Roja fa una crida a la solidaritat per recollir les joguines que els falten per la Campanya de Reis

Tot i el gran nombre de donacions que estan fent diverses empreses i entitats, manquen encara moltes joguines perquè cap dels 286 nens i nenes que l’esperen se’n quedin sense

Ja fa un mes que Creu Roja Joventut de Blanes està treballant com cada any per acomplir els objectius de la Campanya de Reis, que aquest 2014 es presenta sota el lema No és per les joguines. La teva Solidaritat, els seus Drets. Com passa en cada edició, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes facilita als responsables de la ONG un llistat amb les famílies del municipi en situació de vulnerabilitat, perquè aquests nens i nenes no es quedin sense l’esperada joguina.


Lliurament joguines, gener 2014
Enguany els voluntaris i voluntàries de Creu Roja hauran de preparar lots de joguines per a un total de 286 nens i nenes, 38 més que a l’anterior campanya. La crisi ja fa uns quants anys que apreta de valent, de manera que cada any que passa augmenten el nombre de famílies que demanen acollir-se a la campanya. Paral·lelament, també disminueixen les donacions que fan els particulars, ja que a ells també els està afectant la situació econòmica.

Crida a la solidaritat per complir una il·lusió

L’entitat social tancarà campanya d’aquí a 12 dies, el 29 de desembre i, si bé ja té un bon nombre de joguines recollides, no vol arriscar-se a què hi hagi algun infant que vegi les seves il·lusions trencades i se’n quedi sense. Per això, ha fet una crida a la solidaritat i, en la mesura del possible, ha demanat a la ciutadania, així com a les empreses i entitats, que col·laborin en la campanya.

La franja d’edat que fins ara ha quedat més descoberta és la que va dels 9 als 12 anys, tal i com explica Norma Rivas, coordinadora local de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa: “Ja sé que la crisi ens està apretant molt a tots, però demanem a la ciutadania que faci un esforç i ens ajudi, que ens doni un cop de mà per poder respondre a les peticions que hem d’atendre. Necessitem que ens portin joguines noves, que la gent es posi a la pell d’aquesta canalla i pensi la il·lusió que els farà poder estrenar un regal”. Els responsables de la campanya destaquen que volen joguines noves que respectin els valors i aspectes pedagògics que es volen potenciar de respecte, tolerància, igualtat i de joc cooperatiu.


Festa del Dia de l'Infant, 6 desembre 2014
Fins el moment les activitats endegades per diverses entitats de Blanes per promoure la recollida de joguines els ha ajudat molt. Dimarts passat en van anar a buscar un bon munt a l’Hospital Comarcal de Blanes, a través de l’acció organitzada per l’Associació de Treballadors. També van recollir un bon nombre de joguines el passat 6 de desembre, en motiu de la Festa del Dia de l’Infant organitzada per la mateixa Creu Roja; a finals de novembre a través de la II Festa de la Joguina de l’Associació Country Blanes.

Una altra entitat que enguany col·labora per novè any consecutiu és la Penya Blanc-i-Blava de Blanes, que esdevé en seu de recollida de joguines dels socis i simpatitzants per lliurar-les a Creu Roja. Anàlogament, durant aquests dies han arribat a l’entitat social caixes senceres amb joguines noves cedides per Somnis i Patufet, dues botigues de la vila.

Concert Benèfic al Morralla i Fira de Sant Tomàs

Durant els propers dies també hi haurà dues oportunitats de col·laborar en sengles esdeveniments que es faran per continuar recollint joguines. Divendres a partir de les 11 de la nit el Casal Jove Morralla, Espai Creatiu ha organitzat un Concert Benèfic amb dos grups locals molt apreciats per la concurrència, i que traspassen fronteres. Un d’ells són els Tapeo Sound System, caracteritzats pel seu bon humor i per un repertori farcit de versions conegudes per la gent jove, així com per la que no ho és tant, per complaure així tots els gustos.


Tancaran la nit els Senyors de l’Enrenou, i al llarg de la vetllada també es farà un concurs benèfic de salts de corda D.U. (salts de corda dobles, en anglès). Es farà recollida de joguines durant tota la nit, i el preu de l’entrada és de 3 €, amb xupito de franc pels 50 primers que arribin a la festa.

D’altra banda, durant tot el cap de setmana Creu Roja Joventut tindrà la seva habitual parada de recollida de joguines en motiu de la Fira de Sant Tomàs, que enguany se celebrarà dissabte i diumenge, de 9 del matí a 9 de la nit. L’entitat tindrà la seva parada situada al Passeig de Dintre, molt a prop de la seva seu que està situada al Carrer Sant Jaume 12, i on es pot anar a dur-hi joguines els matins de dilluns a divendres de 8 a 13 h i a les tardes, de dilluns a dimecres, de 16 a 19 h.


La recollida finalitzarà el dilluns 29 de desembre, ja que caldrà tenir enllestits els diferents paquets per lliurar a les famílies abans del 5 de gener. Cada família té entre 1 i 4 fills per als quals s’han de preparar els diferents lots amb joguines adequades per a cada edat, i tots els infants hauran rebut també com a regal afegit contes i/o trencaclosques, joguines educatives.
Data de realització: 12/17/2014 | Data de la darrera actualització: 12/17/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300