Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de visitants el primer dia de la Fira de Sant Tomàs, que enguany s’allarga dos dies


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/20/2014 06:01:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de visitants el primer dia de la Fira de Sant Tomàs, que enguany s’allarga dos dies

Per primera vegada l’activitat centenària que s’organitza el 21 de desembre es farà durant tot el cap de setmana com a prova pilot, amb l’objectiu d’incentivar el comerç al municipi

Avui dissabte s’ha fet a Blanes la primera de les dues jornades que tindrà enguany la Fira de Sant Tomàs, que fins ara s’havia celebrat sempre coincidint amb el 21 de desembre. Es tracta d’una de les principals novetats de la Campanya de Nadal d’enguany: allargar aquest esdeveniment durant dos dies amb l’objectiu d’incentivar el comerç al municipi.


Fira de Sant Tomàs, dissabte
Aquesta primera jornada ja ha estat un èxit de visitants, que s’han passejat per les parades que hi ha instal·lades al centre de la vila, majoritàriament a la recerca de regals de Nadal propis d’aquesta època. La previsió és que demà diumenge, al ser festiu, encara hi hagi més persones que s’hi acostin aprofitant que tenen més temps lliure. Durant tots dos dies s’haurà fet el mateix horari: de 9 del matí a 9 de la nit.

Més d’un centenar de parades per triar i remenar

Enguany s’han instal·lat més d’un centenar de parades de tres tipus: comerços de la vila que venen els seus productes al carrer, entitats blanenques sense ànim de lucre, i paradistes artesanals o no. El major nombre de parades correspon a aquesta darrera tipologia, i estaven majoritàriament situades al Carrer Ample i al Carrer Muralla.


Aquí s’hi podia trobar des de tions i articles nadalencs fins a productes alimentaris passant per roba i complements, articles de decoració, cosmètica, fusta, joguines, bijuteria, etc. També hi ha productes molt específics i curiosos, com per exemple llibres antics, discos de vinil, barrets, i mapes antics de Catalunya.

Les entitats de Blanes, també presents a la fira

Per la seva banda, 22 entitats de Blanes també han aprofitat la Fira de Sant Tomàs per donar-se a conèixer, recollir fons amb la venda de productes, o fer diverses campanyes. La major part d’entitats que participen a la fira estan relacionades amb l’ensenyament (AMPAS i centres educatius) o bé amb finalitats socials, com per exemple Creu Roja, que recull joguines per a la Campanya de Reis.

La resta d’entitats són l’Assoc. Elancé, l’AVV de Dintre Vila -que recull aliments per Càritas-, l’Assoc. de Dones Emprenedores, l’Assoc. Esclerosi Múltiple, l’Assoc. Ginko Biloba, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Colla Gegantera, l’Esbart Joaquim Ruyra, el Gremi Català de Filigrana de Paper i Mifas. La major concentració les situava a la Plaça d’Espanya, però també n’hi havia al tram sud del Carrer Raval.

Restriccions circulatòries al centre de la vila

Per facilitar la celebració de la Fira de Sant Tomàs amb total seguretat, la Policia Local ha procedit al tall de circulació de vehicles als carrers Ample i Roig i Jalpí, de manera que el centre de Blanes és durant tot el cap de setmana una gran illa de vianants on els vehicles no hi poden accedir. El tall ha començat avui a les 6 del matí i s’allargarà fins el diumenge a les 11 de la nit, perquè els vehicles dels responsables de les parades també puguin desmuntar i carregar de nou els articles i productes en acabada l’activitat.


Paral·lelament, les línies 1 i 9 del transport públic d’autobusos tampoc no podran accedir durant aquests dos dies al Carrer Ample i la Plaça d’Espanya. Per això, el servei arriba fins a la Plaça Catalunya i retorna pel mateix lloc.

Data de realització: 12/20/2014 | Data de la darrera actualització: 12/20/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300