Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Rambla Joaquim Ruyra recupera la normalitat després de tres anys amb la reobertura de la circulació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/22/2014 12:11:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellLa Rambla Joaquim Ruyra recupera la normalitat després de tres anys amb la reobertura de la circulació

Avui al matí s’han enllestit els darrers detalls i s’han tret les tanques que fins ara barraven el pas a la Riera

Aquest matí la normalitat ha tornat definitivament de nou al tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra de Blanes amb la reobertura de la circulació de vehicles, tancada des de feia tres anys. Durant les darreres setmanes s’han estat fent unes obres per solucionar els problemes detectats a finals del 2011 que van motivar haver de tancar el pas de vehicles per aquest carrer.


Primer vehicle en circular per la riera
A principis del passat mes d’octubre van començar les primeres tasques per arranjar l’estructura de la riera, sota la Rambla Joaquim Ruyra, en un tram d’uns 30 metres de llargària situat a l’alçada del número 52-54, on estava localitzat el seu epicentre més malmès, mentre que els treballs es van iniciar a mitjans de mes. Les obres van quedar enllestides abans del termini previst, a finals de novembre, i aquests darrers dies s’han estat reposant les voreres dels dos costats, s’ha fresat tot el terra per sanejar-lo i s’ha asfaltat tot el tram de carrer fins a la cruïlla amb el Carrer Tordera.

Últims treballs senyalització, dilluns al matí
Les darreres tasques han consistit en reorganitzar la senyalització vertical i horitzontal, que romania invàlida des de feia tres anys. Per això, s’han hagut de revisar i reposar tots els senyals de trànsit i la pintura perquè es pogués recuperar la normalitat en aquest tram de la Rambla Joaquim Ruyra. Per contra, el canvi de direcció del sentit circulatori que es va posar en marxa al Carrer Jaume I a principis del 2012 continuarà igual que fins ara. La mesura es va fer per ajudar a descongestionar el trànsit de la zona, i va afectar aquest el vial que va des de la Plaça Solidaritat fins a la Plaça de l’Escorxador, paral·lel a la Rambla J.Ruyra.

Des de la Policia Local de Blanes s’ha valorat que és millor continuar amb aquesta circulació que es va posar en marxa llavors, ja que d’aquesta manera els vehicles tindran dues opcions per poder sortir de Blanes venint des del centre. La reposició d’elements circulatoris també ha inclòs reforçar la senyalització semafòrica de la cruïlla del Carrer Tordera amb la Rambla Joaquim Ruyra, perquè la rotonda que hi ha en aquest extrem no es congestioni amb la recuperació de la normalitat del trànsit de vehicles.


Cruïlla Rambla Joaquim Ruyra amb Carrer Tordera
Durant aquests primers dies en què es recuperarà la circulació la Policia Local ha destinat agents de reforç per major seguretat, sobretot a la cruïlla de la riera amb el Carrer Tordera, que durant aquests darrers anys es transitava en contra-direcció per poder aparcar a la zona de davant el supermercat que hi ha en aquest indret. A partir d’avui, els vehicles que arribin a la cruïlla del Carrer Anselm Clavé i el tram sud de la Rambla Joaquim Ruyra podran seguir per aquest darrer carrer com fins ara -girant a la dreta-, i també podran girar a la seva esquerra, al tram nord on estava prohibit. Anàlogament, els vehicles que circulin pel Carrer Ample quan arribin a la Plaça Solidaritat tindran una nova opció: el tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra.

Per últim, val a dir que inicialment encara no es tornarà a restablir el pas dels autobusos del transport públic pel que fa a les línies urbanes que tenen una parada en aquest vial. Després que es reorganitzi aquest extrem, d’aquí a unes setmanes, està previst reprendre també aquest servei.


Retirada simbòlica d'una de les tanques
A primera hora d’aquest dilluns s’han acabat d’enllestir els darrers detalls de senyalització, pintura i retirada de tanques i altres elements que encara quedaven de les obres perquè a partir de les 10 del matí tot estigués llest per a la re-obertura de la circulació. Finalment, quan passaven pocs minuts d’aquesta hora, s’ha fet una retirada de tanca simbòlica amb l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat d’algunes responsables del comerç de la zona.

Solució definitiva als danys estructurals detectats l’octubre de 2011

Les obres que s’han estat fent al tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra han estat la solució definitiva que calia endegar per posar punt i final a una situació que es va iniciar la nit del 26 al 27 d’octubre de 2011. Va ser llavors quan, després d’uns continuats episodis de pluja intensa, es van detectar en l’edifici número 52-54 d’aquest carrer unes fissures en la façana que van fer aconsellable, per major seguretat dels veïns, l’evacuació completa de l’immoble.


Rambla Joaquim Ruyra, primera hora del matí
A conseqüència de l’aparició d’aquestes esquerdes, els serveis tècnics municipals van accedir a la riera soterrada i van observar el col·lapse de l’estructura dels murs en aquesta conducció. Després de valorar els danys soferts i l’estat estructural dels murs, es va actuar d’urgència reforçant l’estructura de l’edifici, així com dels seus fonaments per fiançar la seva estabilitat. L’Ajuntament de Blanes va destinar prop de mig milió d’euros des de finals d’octubre i fins a principis de l’any 2012 per resoldre la urgència, així com els seus danys col·laterals.


Ara, també s’ha fet càrrec íntegrament d’aquests darrers treballs definitius per arranjar la riera soterrada. El projecte va sortir a concurs públic per un import d’1.146.079’46 €, i va ser adjudicat a la UTE (Unió Temporal d’Empreses) Gicsa S.A. – Constructora Calaf S.A., que va presentar una proposta de 639.480’58 €, un cost que va significar una baixa del 44%.

El consistori blanenc ha promogut les obres a través de l’empresa Aigües de Blanes SA, una societat de capital mix públic que es va encarregar de la seva adjudicació, i que ha continuat gestionant l’avanç dels treballs. Com dèiem, el finançament d’aquesta inversió, després que la Generalitat de Catalunya ha suspès les inversions del PUOSC 2013-2017, ha anat a càrrec íntegrament de l’Ajuntament de Blanes.Data de realització: 12/22/2014 | Data de la darrera actualització: 12/22/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300