Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Mesures de Trànsit i Seguretat en motiu de la Cavalcada de Reis


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/30/2014 12:23:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Reis_OrientMesures de Trànsit i Seguretat en motiu de la Cavalcada de Reis

Policia Local i Protecció Civil han reforçat les mesures que ja hi havia els darrers anys. Més de 50 persones vetllaran per aquests aspectes

Aquest serà el segon any consecutiu en què s’ha incidit especialment en reforçar encara més les mesures de seguretat que en edicions anteriors de la Cavalcada de Reis ja s’havien implementat perquè el nombrós públic assistent que sol atreure pugui gaudir-la amb totes les garanties. El dispositiu preventiu de seguretat el vetllaran més de 50 persones: 20 efectius de la Policia Local i Protecció Civil; socorristes amb material sanitari de primera intervenció; vigilants de seguretat i voluntaris; una ambulància de Suport Vital Bàsic; i una furgoneta dels Mossos d’Esquadra que tancarà la comitiva.

Protecció Civil ha redactat un Pla d’Autoprotecció que inclou tot el què s’ha de tenir en compte al tractar-se d’un esdeveniment que mou gran quantitat de públic de totes les edats. Una de les principals mesures són les tanques de seguretat per reforçar els punts més febles del recorregut, principalment a les cruïlles de carrers on les carrosses, de grans dimensions, han de disposar de suficient espai per poder girar.


Cavalcada Reis 2014 - Fotografies: Quim Llorens
També s’ha previngut de nou en especial el llançament de caramels, ja que si cauen massa a prop de les rodes de les carrosses creen situacions de potencial perill envers la canalla, que s’afanya a recollir-los. El cap de Protecció Civil ha mantingut reunions prèvies amb els components de les carrosses i amb els seus conductors per donar-los instruccions sobre aquest tema.

Canvis en el trànsit en motiu de la Cavalcada de Reis

Com ja és habitual a Blanes en tots els actes que atrauen molts espectadors, la Policia Local posarà en marxa un dispositiu per desviar la circulació envers el recorregut de la cavalcada des de 2/4 de 7 de la tarda i fins les 9 de la nit, aproximadament. Durant aquest temps, s’aniran fent talls de circulació de manera esglaonada tant als carrers que formen part del recorregut de la cavalcada com a 4 altres punts: Plaça dels Països Catalans, Carrer Anselm Clavé, Carrer Salut i Carrer Jaume Arcelós.

La cavalcada farà el recorregut habitual dels darrers anys. Sortirà des de l’Esplanada del Port, continuarà pels passejos de la Mestrança i Pau Casals, girarà pel carrer Ample fins la plaça Solidaritat i des d’allà seguirà per la Rambla Joaquim Ruyra i el carrer Doctor Xavier Brunet. Finalment, a la cruïlla del carrer Muralla amb el passeig de Dintre, els seus components -inclosos els tres reis- seguiran a peu fins arribar a l’Ajuntament.

Un cop allí, ses majestats sortiran al balcó principal de l’edifici consistorial per saludar la gran quantitat de públic que s’hi sol congregar, així com per obsequiar-los amb caramels. La pluja d’aquest dolç element és la que sol posar punt i final a un esdeveniment que gaudeixen sobretot la mainada, però també la gent gran que els acompanya, contagiats per la màgia que envolta la cavalcada.



Data de realització: 12/30/2014 | Data de la darrera actualització: 12/30/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300