Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Espectacular persecució de la Policia Local de Blanes per detenir un individu imputat amb cinc delictes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/05/2015 12:55:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutEspectacular persecució de la Policia Local de Blanes per detenir un individu imputat amb cinc delictes

Els efectius policials van iniciar la recerca pocs minuts després que se’ls va alertar que s’havia produït un robatori amb intimidació a una botiga del centre del municipi

La Policia Local de Blanes va detenir aquest passat diumenge quatre de gener un individu de 19 anys d’edat que correspon a les inicials C.F.O., després d’una espectacular persecució que va transcórrer per diversos carrers del municipi. Al detingut se l’imputen cinc delictes: robatori amb intimidació, furt d’ús de ciclomotor, conducció temerària, conduir un vehicle sense haver obtingut mai permís o llicència, i danys de diversa consideració.


Zona on es va procedir a la detenció
Els fets van tenir lloc ahir a les 11’48 h del matí, quan el cos policial va tenir coneixement -mitjançant una trucada telefònica de la PGMd’E- que s’havia produït un robatori amb intimidació en un local comercial de la Rambla Joaquim Ruyra, al centre de Blanes. Immediatament, un cop es va passar la descripció física i característiques del presumpte autor dels fets a les patrulles policials, es va fer una primera recerca a la zona del voltant on s’havien produït els fets. Uns 20 minuts més tard, una patrulla de la Policia Local va observar un individu que conduïa un ciclomotor, i que corresponia a la descripció facilitada.

En adonar-se de la presència de la Policia Local, el sospitós va iniciar una fugida per diversos carrers de Blanes, conduint en la majoria d’ells en contra-direcció, i creant un greu risc per a la resta d’usuaris que en aquells moments circulaven per la vila. Quan l’individu a qui s’estava perseguint va accedir en direcció contrària al Carrer Sebastià Llorens (al barri de Mas Enlaire), va xocar contra un vehicle que acabava de sortir d’un pàrquing, la qual cosa va provocar que perdés el control del ciclomotor i topés contra dos altres vehicles que estaven estacionats. Tots tres turismes han resultat amb danys de diversa consideració.


Un dels vehicles que va resultar danyat
Mentrestant, el sospitós a qui s’estava perseguint, va abandonar el ciclomotor i va iniciar una fugida a peu per diversos carrers del voltant. Pocs minuts més tard, una altra patrulla de la Policia Local va localitzar-lo en una zona propera. En adonar-se que l’anaven a atrapar, l’individu va tornar a iniciar una fugida –de nou a peu- que el va dur a una zona de cases unifamiliars envoltades per zones boscoses i vegetació.


Zona on es va procedir a la detenció
Per evitar que el fugitiu pogués escapolir-se, la Policia Local de Blanes va procedir al tancament de la zona i, gairebé una hora més tard de recerca activa dels agents, se’l va poder finalment localitzar. Una vegada més, el sospitós va intentar una nova fugida que, aquesta vegada, va ser inútil al barrar-li el pas una de les patrulles que estava fent el tancament del perímetre. La detenció es va produir gairebé dues hores més tard que s’havia iniciat la persecució.

Durant les primeres indagacions, els agents van poder recuperar els objectes sostrets durant el robatori amb intimidació que s’havia perpetrat aquell mateix matí. Alhora, també van poder comprovar que el ciclomotor que conduïa l’individu havia estat sostret a la veïna població de Lloret de Mar, i que el seu propietari encara no havia formalitzat la denúncia. També es va poder constatar que el jove no disposa de cap permís ni llicència de conducció.


Els altres dos vehicles que van resultar danyats
En l’operatiu van intervenir totes les unitats del torn de matí de la Policia Local de Blanes, donat que es va requerir la participació de tots els possibles efectius per poder cobrir la fugida del sospitós. A més, es dóna la circumstància que tant la descripció física de l’individu com el modus operandi es corresponen amb dos altres atracaments que s’han produït a Blanes durant els darrers dies. Per aquest motiu, el detingut ha estat traspassat al Cos de Mossos d’Esquadra per al seguiment de les diligències d’investigació.



Data de realització: 01/05/2015 | Data de la darrera actualització: 01/19/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300