Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Manifest per la Pau, un conte amb Asha Miró i els projectes solidaris tancaran la Setmana per la Pau 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/22/2015 12:03:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Manifest per la Pau, un conte amb Asha Miró i els projectes solidaris tancaran la Setmana per la Pau 2015

La Comissió d’Activitats Educatives Solidàries també ha impulsat diverses activitats a les escoles de Blanes, prenent com a referència Malala Yousafzai, Premi Nobel de la Pau

L’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social i la Biblioteca Comarcal, organitza durant aquests dies els actes que formen part de la Setmana per la Pau, que enguany inclouen quatre activitats centrals. El cicle culminarà el 30 de gener, coincidint amb el Dia de la No Violència i la Pau que es commemora en aquesta data en motiu de l’aniversari de la mort del Mahatma Ghandi.


Les activitats d’aquest cicle tenen per objectiu promoure la cultura de la pau a través de campanyes de sensibilització social, amb accions i propostes d’educació, així com dinamitzar i implicar les entitats del territori en l’organització d’actes. També es cerca treballar conjuntament amb la ciutadania per afavorir el creixement d’una consciència cívica i ben informada a favor de la pau.

Manifest per la Pau, un conte amb Asha Miró i projectes de cooperació

Després que aquest passat dimecres 21 de gener es va encetar la celebració d’aquest cicle, els actes organitzats a Blanes en motiu de la Setmana per la Pau 2015 culminaran a finals de la setmana vinent amb tres noves cites. La primera serà la Lectura del Manifest per la Pau que es farà el dijous 29 davant de l’Ajuntament i les altres dues activitats s’emplacen per l’endemà divendres 30 de gener, de nou a la Biblioteca Comarcal.


La primera d’elles serà una sessió molt especial de l’Hora del Conte, ja que anirà a càrrec d’Asha Miró, autora de la narració que oferirà a la canalla: Komal i l’Estel de Colors. La lectura tindrà lloc a les sis de la tarda, mentre que a les vuit del vespre es farà el lliurament dels Fons als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món. Tots dos actes s’allotjaran a la Sala Roberto Bolaño.

Les escoles prenen com a referència Malala Yousafzai, Premi Nobel de la Pau

A banda d’aquests actes centrals, a Blanes també s’han organitzat activitats per fomentar la pau proposades per la Comissió d’Activitats Educatives Solidàries (CAES), que es duen a terme als mateixos centres educatius. Enguany s’ha centrat en la figura de Malala Yousafzai, l’estudiant, activista i bloguera pakistanesa, que l’any 2014 va ser guardonada amb el Premi Nobel de la Pau.Fotografia: The Guardian
Prenent com a referència una de les frases més conegudes de Malala Yousafzai “Un nen, un professor, un llibre i un llapis poden canviar el món. L’educació és l’única solució”, s’utilitza un llapis com a eslògan del Dia de la Pau. Entre les activitats que la CAES ha proposat als centres escolars blanencs s’inclouen retallar cares de la Malala i posar frases adaptades que hagi pronunciat; decorar els passadissos amb frases significatives de l’activista pakistanesa, o bé visualitzar el vídeo El coratge de la Malala.Data de realització: 01/22/2015 | Data de la darrera actualització: 01/22/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300