Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil implementa mesures preventives pel risc de nevades i glaçades


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/03/2015 04:28:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ProteccioCivilProtecció Civil implementa mesures preventives pel risc de nevades i glaçades

Davant la previsió que les temperatures baixin encara més, així com que pugui nevar a cota zero, s’han activat diverses mesures en coordinació amb la Policia Local

El Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, en coordinació amb la Policia Local i l’empresa NORA, ha implementat diverses mesures preventives davant la possibilitat que durant aquests dies les temperatures puguin baixar encara més i continuïn les precipitacions, de manera que puguin produir-se nevades i glaçades. La tarda d’avui dimarts està previst que s’aboqui sal per assegurar les vies principals de circulació en cas de glaçades.


Blanes, 2 de febrer 2012
Les principals vies de circulació on s’haurà abocat sal seran els accessos a l’Hospital Comarcal, Comissaria dels Mossos d’Esquadra i Jutjats i l’Hospital-Asil Sant Jaume. Igualment, també està previst a tot el tram de l’Avinguda d’Europa fins a l’Avinguda de l’Estació; les vies principals del barri de Mont-Ferrant; Mas Borinot; Residencial Blanes-Vistamar; Ca la Guidó; i Quatre Vents.

D’altra banda, Protecció Civil també ha recordat consells a tenir en compte :

Mesures preventives a la via pública i a casa

Primera.- S’aturarà el reg automàtic i/o manual en jardins, zones verdes i esportives de caràcter públic i privat que puguin afectar la via pública

Segona.- Es prohibeix regar o mullar els carrers

Tercera.- S’aconsella protegir els comptadors d’aigua potable que estiguin a l’exterior de l’habitatge: es poden tapar amb trossos de manta, draps, o fins i tot papers de diari.

Quarta.- Si les temperatures cauen per sota dels –5ºC és recomanable deixar una aixeta de l’interior de l’habitatge lleugerament oberta per evitar que la manca de flux a la xarxa interior pugui glaçar l’aigua a l’interior de les canonades.

Cinquena.- Per les seves característiques de combustió, cal tenir especial cura amb les estufes de butà, les llars de foc i, sobretot, amb els brasers:
      · En el cas de brasers, feu-los servir en ambients ventilats. Si s’utilitza en interiors, mantingueu una porta o una finestra oberta.
      · A les nits, abans de dormir, retireu el braser de l'habitatge.
      · En al cas d’estufes de butà: no les tingueu en recintes tancats, feu-les servir en ambients ventilats.

Sisena.- Si no és necessari, eviteu fer viatges. Si és imprescindible, ompliu el dipòsit de combustible, reviseu la pressió de les rodes, porteu cadenes i, agafeu una manta i quelcom líquid per beure, us pot ser d’utilitat.

Setena.- Esteu pendent dels mitjans de comunicació: us facilitaran informació puntual d’aquest episodi.


Per a qualsevol emergència:
972358666
Centre Receptor d’Alarmes Policia Local/Protecció Civil

o al

112
Telèfon d’Emergències




Data de realització: 02/03/2015 | Data de la darrera actualització: 02/03/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300