Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Premi de Robòtica per a un grup d’alumnes del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/03/2015 06:00:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Premi de Robòtica per a un grup d’alumnes del Col·legi Santa Maria

Un equip del centre educatiu blanenc ha guanyat el Premi al Millor Comportament del Robot a la cinquena edició de la First Lego League (FLL) que s’ha celebrat a Girona

L’equip Robonets del Col·legi Santa Maria de Blanes s’ha proclamat guanyador en una de les vuit modalitats que ha inclòs la cinquena edició de la First Lego League (FLL), celebrada a l’Escola Politècnica Superior de Girona el cap de setmana del 24 i 25 de gener. Organitzat per la Universitat de Girona i la Fundació Princesa de Girona, l’equip format per alumnes del centre blanenc va guanyar el Premi al Millor Comportament del Robot al sumar un total de 280 punts, la màxima puntuació atorgada pel jurat en aquesta categoria en la segona jornada.


Equip "Robonets" - Fotografies: Col·legi Santa Maria
Aquest curs 2014-2015 el Col·legi Santa Maria de Blanes ofereix als seus alumnes d’ESO la possibilitat de ser innovadors, creatius, emprenedors i cooperatius participant a una extraescolar de robòtica que dirigeix el professor Xavi Oliva. Durant el primer trimestre van estar preparant la FLL, una competició que consta de dues parts. Per un costat, s’ha de fer el disseny mecànic i programar un robot per superar un conjunt de reptes sobre la taula de competició. Per l’altre, han de realitzar un projecte científic en el que han de proposar una solució innovadora a un problema real relacionat amb tema d’aquest curs, que és l’Educació.


En aquesta cinquena edició, la First Lego League ha comptat amb més participants que mai, més de 250 joves d’entre 10 i 16 anys d’edat, repartits en 31 equips procedents d’instituts i col·legis de secundària d’arreu de comarques gironines, així com d’iniciatives particulars. La FLL és una competició d’abast mundial que s’estructura en lligues locals.


Els millors equips de cada certamen passen a una final estatal i, d’aquesta, a un torneig mundial. Actualment, l’estat espanyol és la tercera potència mundial amb 20 tornejos classificatoris, més de 1.000 equips i més de 8.000 participants. D’aquests tornejos locals sorgiran les 36 formacions que disputaran la Gran Final FLL World Class Espanya. Al seu temps, els vencedors de la final espanyola gaudiran de l’oportunitat de participar en tornejos internacionals com ara el Wolrd estival (Sant Louis, Estats Units) o l’Àsia Pacific Open (Sidney, Austràlia).


Classificació Millor Comportament Robot - Fotografia: FLL
Data de realització: 02/03/2015 | Data de la darrera actualització: 02/03/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300