Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Vescomtat de Cabrera, a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/04/2015 10:37:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Vescomtat de Cabrera, a la Biblioteca Comarcal

Fins al 28 de febrer es pot visitar una exposició allotjada al vestíbul que tracta sobre aquest llegat que tant ha influenciat en la història i el patrimoni cultural de Blanes i la Selva

Ja ho diuen que per saber millor qui som i com som, cal conèixer sobretot els nostres orígens, la nostra història. Sense cap mena de dubte, un dels trets més destacats de la història de Blanes i el territori que ens envolta és el llegat que ens van deixar els Vescomtes de Cabrera. Per aprofundir sobre aquest tema, la Biblioteca Comarcal allotjarà fins al 28 de febrer una interessant exposició que es pot visitar al vestíbul.


Fotografia: Aitor Roger
Per posar en marxa la mostra, que es presenta en forma de plafons informatius, ahir al vespre va tenir lloc una conferència inaugural a càrrec del president del Centre d’Estudis Selvatans (CES), l’historiador Joan Llinàs. El CES s’ha encarregat de l’assessorament científic per organitzar i realitzar l’exposició, en base al conveni signat amb el Consell Comarcal de la Selva.


Fotografia: Aitor Roger
Durant la xerrada, que es va allotjar a la sala d’actes Roberto Bolaño, Joan Llinàs es va encarregar d’explicar com ha influenciat en la història de Blanes, la Selva i comarques veïnes el Vescomtat de Cabrera. També va destacar l’important llegat cultural i patrimonial que ens ha deixat, visible per exemple a Blanes a través de la Font Gòtica, una de les escasses representacions que encara es conserven del gòtic civil arreu de Catalunya.


Fotografia: Anna Rosa Bou
L’exposició El Vescomtat de Cabrera. Història i Llegat d’una gran senyoria feudal es va inaugurar l’estiu de l’any passat a Montsoriu, en el marc dels actes commemoratius del 650 aniversari de la mort de Bernat II de Cabrera. La mostra permet conèixer l’extensió i les característiques històriques dels dominis dels vescomtes de Cabrera, així com també, a partir de nombroses imatges, els elements patrimonials que se’n deriven. En aquest sentit, a banda de les nombroses representacions que hi trobem a Blanes, el vestigi més destacat és el castell-palau gòtic inexpugnable que va ser reformat per Bernat II de Cabrera a mitjan segle XIV: Montsoriu.
Data de realització: 02/04/2015 | Data de la darrera actualització: 02/04/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300