Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 100.000 persones presenciaran les rues del Carnaval de la Costa Brava Sud


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/04/2015 03:19:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 100.000 persones presenciaran les rues del Carnaval de la Costa Brava Sud

Blanes, Lloret i Tossa es tornen a unir per celebrar aquest esdeveniment que s’ha convertit en una referència a la Costa Brava

Avui al migdia s’ha presentat a Lloret de mar la quarta edició del Carnaval de la Costa Brava Sud, que tindrà lloc del 13 al 28 de febrer. L’acte ha estat presidit pels alcaldes de Lloret i Blanes, Romà Codina i Josep Marigó; i per l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich. Per la seva banda, les regidores de Festes de Lloret, Ester Olivé i Idoia Saracíbar; Lara Torres, regidora de Blanes; i Ignasi Sallés, regidor de Tossa de Mar, s’han encarregat de presentar les característiques més destacades d’aquest esdeveniment.Alcaldes i regidors Cultura i Festes Blanes, Lloret i Tossa
Més de 100.000 persones gaudiran de les rues

El Carnaval de la Costa Brava Sud va néixer l’any 2012 per promocionar conjuntament el Carnaval de les tres poblacions i coordinar un dels seus atractius més destacats, la Rua de Carnaval, amb l’objectiu que, tant els habitants de les tres poblacions i rodalies com els participants de les carrosses i comparses, en poguessin gaudir sense problemes de solapament de dies i horaris.


Durant la roda de premsa també s’han fet públiques les dades de participació de comparses i carrosses que hi haurà als tres municipis, la regidora Ester Olivé ha explicat que a Lloret participen un total de 21 carrosses i comparses que sumen més de 1.660 participants; Lara Torres, regidora de Blanes, ha destacat el caràcter familiar de la jornada de dissabte i la participació de 20 carrosses i comparses amb més de 1.500 participants; i el regidor de Tossa, Ignasi Sallés, l’augment de participació de carrosses i comparses que ja es situa en 18 aquest any. Els alcaldes, per la seva banda, han coincidit en destacar que aquesta iniciativa ha estat molt positiva per a les tres poblacions.Rua Carnaval Blanes 2014
A Lloret de Mar, la rua es farà el dissabte 14 de febrer a les quatre de la tarda i el diumenge 15 de febrer a les dotze del migdia; Blanes la farà el diumenge 15 de febrer a les cinc de la tarda; i Tossa de Mar el dissabte 28 de febrer a les cinc de la tarda. La previsió és que unes 100.000 persones s’apropin per gaudir d’aquestes rues.

Pel que fa a la promoció, es mantenen els més de 35.000 programes que es repartiran entre els tres municipis, i la campanya a la televisió, a TV3. Aquests programes s’han fet arribar als ciutadans i ciutadanes de les tres poblacions i també es repartiran als municipis situats al nord del Maresme i a la Selva interior, un públic potencial per aquest esdeveniment.

Novetats del Carnaval de la Costa Brava Sud i activitats familiars a Blanes

Una de les novetats de la Rua de Carnaval de la Costa Brava Sud és la participació d’una carrossa solidària a favor de la lluita contra l’AME (Atròfia Muscular Espinal), que comptarà amb la participació de més de 500 persones. Pel que fa la resta d’activitats, també hi ha novetats. Per la seva banda, a Lloret, el divendres 13 de febrer es realitzarà un espectacle d’exhibició d’art capil·lar on els ciutadans podran esdevenir protagonistes d’un xou de perruqueria que combina art i perruqueria i que convertirà el públic en autèntiques “escultures capil·lars”.Espectacle Infantil Carnaval Blanes 2014
A Blanes, en la línia de caràcter marcadament familiar que té l’esdeveniment, la tarda del dissabte 14 de febrer s’ofereix un Espectacle Infantil i un Taller de Carnaval per a Famílies amb màscares, complements i maquillatge, a càrrec dels grups Ares i Rovell d’Ou, respectivament. El cicle festiu s’haurà encetat al matí, amb la quarta edició del Concurs de Disfresses a la Feina que se celebra amb la participació de botigues i establiments d’arreu del municipi.

Al llarg de la tarda del dissabte també hi haurà una Xocolatada i una Batucada, i ja de cara al vespre, la Cercavila i arribada del Rei Carnestoltes, que culminarà amb el Pregó. Totes les activitats del dissabte s’allotjaran al Passeig de Dintre, on hi haurà alçat un escenari davant l’Ajuntament. Per la seva banda, la cercavila del Rei Carnestoltes sortirà des de la Plaça Catalunya i arribarà fins l’escenari de davant l’Ajuntament.

I Tossa de Mar tancarà el Carnaval de la Costa Brava Sud amb la seva ja famosa festa "La Ressaca del Carnaval". A banda del Concurs de disfresses també se celebra el Sambòdrom, un concurs de coreografia on totes les comparses demostren les seves habilitats. Tossa manté la seva original combinació de gastronomia i festa de Carnaval, amb la quarta edició de la campanya gastronòmica "El Carnaval i la Cuina del Bacallà a Tossa de Mar".


Josep Marigó, Romà Codina i Gisela Saladich; alcaldes de Blanes, Lloret i Tossa
Tanmateix, enguany es tornarà a celebrar el Concurs Instagram del Carnaval de la Costa Brava Sud atès el gran èxit de la seva primera edició, on es van penjar més de 600 fotografies amb l'etiqueta #carnavalcostabravasud. Enguany, però, amb més premis que l'any passat, gràcies a la col·laboració dels professionals del sector serveis.


http://www.blanes.cat/docweb/festes.carnestoltes2015


Data de realització: 02/04/2015 | Data de la darrera actualització: 02/06/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300