Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Préstec Domiciliat de la Biblioteca, presentat al Premi Fundació Biblioteca Social de l’estat espanyol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/10/2015 12:30:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Préstec Domiciliat de la Biblioteca, presentat al Premi Fundació Biblioteca Social de l’estat espanyol

“De la Biblioteca... a Casa” és un servei de préstec a domicilis i residències d’avis que també treballa amb l’Hospital Comarcal, i inclou lectures en veu alta per a gent gran

D’ençà que la Biblioteca Comarcal de Blanes es va posar en marxa, el febrer de l’any 2003, mai no ha volgut quedar reduïda a ser tan sols un edifici singular que aplegui lectors i lectores. Fruit d’aquesta inquietud, així com de la implicació de l’equip de treball amb què compta, actualment són nombrosos els serveis i activitats que s’hi ofereixen de manera habitual i periòdica, comptant a més a més amb un gran èxit de participació.

Un d’ells és el què s’anomena De la biblioteca... a casa, un servei de préstec a domicili, que es va posar en marxa l’any 2010 en la línia dels objectius que menen la Biblioteca Comarcal de Blanes: facilitar instruments que ajudin a satisfer les necessitats d’informació, educació i lleure de totes les persones. La prestació es fa tant a domicilis de particulars com a residències d’avis, i també inclou lectures en veu alta per a la gent gran. L’objectiu és arribar a totes aquelles persones que, per motius diversos, no poden accedir a la biblioteca.


Personal de la Biblioteca Comarcal de Blanes
Val a dir que, pel camí d’aquest projecte, la biblioteca va adonar-se de la importància de poder implementar el servei en l’Hospital Comarcal. D’aquesta manera va néixer el Biblio-Hospital, una prestació que permet accedir als pacients ingressats, generalment en estades curtes, així com als usuaris de l’hospital de dia que reben sessions de quimioteràpia.

Premi Biblioteca Pública i Social de la Fundació Biblioteca Social

Donat el marcat caire social que té, la Biblioteca Comarcal ha presentat el servei De la biblioteca... a casa perquè concorri al Premi Biblioteca Pública i Compromís Social que ha convocat a nivell de l’estat espanyol la Fundació Biblioteca Social. Es tracta de la primera edició d’aquest guardó, que actualment està en fase d’avaluació dels 20 projectes que s’hi han presentat.

Dotat amb un primer premi en metàl·lic de 1.200 euros, el veredicte es farà públic a mitjan del proper mes de març. També es guardonarà amb 600 euros la biblioteca finalista. D’acord amb els objectius de la fundació, es premiaran projectes de biblioteques públiques que estiguin adreçats als sectors més vulnerables de la societat, ja que es vol fer un reconeixement a les iniciatives que duen a terme en l’àmbit social, donar-los visibilitat i potenciar-ne la realització.


Presentació vídeo a la Biblioteca Comarcal
El servei De la biblioteca... a casa també es va presentar a la segona convocatòria del Premi Teresa Rovira d’Innovació a la Biblioteca Pública. En aquest altre cas, per optar al guardó es va haver de realitzar un vídeo sobre aquest servei, comptant amb la col·laboració de l’Associació del Voluntariat Blanenc, ja que són els homes i dones que formen part d’aquesta entitat els qui, treballant colze amb colze amb el personal de la biblioteca, s’encarreguen de fer el préstec i lectures als domicilis i residències.

Projecció de vídeo als principals protagonistes

Per agrair la col·laboració de les voluntàries, particulars, entitats i residències que van ajudar en l’enregistrament –protagonistes del treball videogràfic a través de les seves explicacions a càmera-, la Biblioteca Comarcal ha organitzat diverses projeccions del vídeo elaborat pel Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes. Tant avui al matí com aquesta tarda de dimarts s’han programat sengles projeccions a les residències de gent gran amb qui es treballa.


Projecció del vídeo a una residència de gent gran
D’altra banda, el passat divendres també es va fer una sessió de projecció del vídeo a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. L’acte el van encapçalar la regidora i la directora de la Biblioteca, Susana Ramajo i Gemma Ciuró respectivament, i es va tancar amb la participació de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui va agrair totes les persones que, ja sigui a títol personal o en nom d’una entitat o institució, col·laboren en el projecte.


Projecció del vídeo a la Biblioteca Comarcal
La Biblioteca Comarcal ja va ser guardonada l’any passat amb el premi Fem Cultura amb els Colors de la UNESCO convocat per la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO (FCACU). En aquesta ocasió, el projecte que va presentar Blanes és el que du per nom Promocionem la cultura, fomentem la lectura, que també es va posar en marxa l’any 2010 amb l’objectiu d’aproximar els lectors al teixit associatiu del municipi, al mateix temps que s’estableix una relació entre les entitats locals i l’equipament.

Data de realització: 02/10/2015 | Data de la darrera actualització: 02/10/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300