Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 27.000 espectadors a la Rua de Carnaval


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/15/2015 07:51:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 27.000 espectadors a la Rua de Carnaval

Les carrosses i comparses de la Costa Brava Sud, l’Alt Maresme i l’interior de comarques gironines, han omplert de música, llum i color el centre de la vila, desfilant més de 1.500 participants

Blanes ha viscut la tarda-vespre d’avui diumenge l’acte central del IV Carnaval de la Costa Brava Sud amb la celebració de la rua que ha transcorregut pel centre de la vila. Es calcula que aquesta tarda s’han concentrat al llarg del seu recorregut més de 27.000 persones, moltes d’elles disfressades. La eren del municipi, però també hi havia força visitants. La major part provenien de les dues comarques de l’àmbit d’influència de Blanes: la Selva i l’Alt Maresme, tot i que també hi ha havia visitants que venien de força més lluny.Rua Carnestoltes Blanes 2015 - Fotografies: Quim Llorens
Així ho ha explicat la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, que ha fet un balanç positiu del resultat que ha tingut enguany la rua: “Superem les expectatives que ens havíem marcat. La marca ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’ va agafant força, perquè aquests darrers anys hem notat un augment del nombre d’espectadors que s’han aplegat per veure la rua, va arrelant al territori i estem sent un referent. Tant l’any passat com aquest hem detectat molts visitants que venen del sud de França”


Priscilla, reina de l'Esbart
Els espectadors han pogut admirar les imaginatives disfresses de les comparses, les evolucions i danses dels membres de les colles i les espectaculars carrosses, que també contribueixen a aportar la banda sonora pròpia que té cada any l’esdeveniment. Enguany hi ha hagut encara més participants que al 2014, amb més de 1.500 persones, 20 comparses i 19 carrosses que majoritàriament provenien de Blanes, Lloret i Tossa, així com de diverses poblacions de l’Alt Maresme i de l’interior de comarques gironines.

Una rua farcida d’espectacle, imaginació, ritme i fantasia

Com marca la tradició, els temes que han fet servir enguany els participants per inspirar-se en la confecció de les disfresses han estat molt variats. Així, hi havia des de fitxes de parxís fins a esquimals, passant per imaginatius cyborgs, personatges de faula, fitxes de parxís, notes musicals i cowboys. Les al·lusions cinematogràfiques tampoc no han faltat, destacant la gresca de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, que presentava Priscilla, la reina de l’Esbart, amb música i vestuari inspirats en la coneguda pel·lícula Priscilla, reina del desert.


Fantasia Daurada - Rei Carnestoltes Blanes 2015
Tancant la rua hi havia la carrossa del Rei del Carnaval de Blanes, Tot Trempat, que desfilava amb una gresca titulada Fantasia Daurada. En aquesta ocasió, a diferència d’altres vegades, el monarca no desfilava dalt d’un trono, sinó a peu de carrer, ballant amb el seu seguici. Enguany han tingut cura de tots els aspectes relacionats amb el Rei Carnestoltes els membres de la colla Que vingui qui vulgui, que ahir a la nit ja van protagonitzar l’arribada, cercavila i pregó que va tancar els actes del dissabte.


Els Guasap de Blanes
Les altres tres entitats de Blanes que també han participat aquest 2015 a la rua han estat l’associació Sóc de Cuba, Sóc Popular que desfilaven amb una Conga Típica Cubana; els Guasap de Blanes, de l’Associació de Veïns de Mas Borinot, que anaven disfressats d’Emoticons de Wassap; i la carrossa de Disco Chapa, amb la disfressa titulada Los cacos de guante blanco. La comparsa més nombrosa provenia de Lloret de Mar i comptava amb 500 persones. La portava l’associació Junts contra l’AME, per recollir fons econòmics per lluitar contra la malaltia que va acabar amb la vida del petit Aram.


Junta contra l'AME
Perquè la rua pogués transcórrer amb la major seguretat, la Policia Local ha tancat al trànsit rodat les principals vies i accessos al seu recorregut a partir de quarts de cinc de la tarda i fins quarts de vuit, quan ha finalitzat. D’altra banda, Protecció Civil s’ha encarregat del Pla d’Actuació en Emergències i, a banda de les patrulles de la Policia Local que obrien i tancaven el recorregut de les carrosses, també hi havia una ambulància en previsió que s’hagués d’actuar.


Conga Típica Cubana
Concurs de Carrosses i Comparses amb 5.800 € en premis

Totes les carrosses i comparses que han participat a la Rua de Carnaval de Blanes opten a poder obtenir premis en metàl·lic. En total, pugen a 5.800 euros sumant les quantitats que es perceben a les diferents categories que hi ha, cadascuna d’elles amb tres primers premis dotats amb diferents quantitats en metàl·lic.

La proclamació del veredicte i lliurament de premis del concurs tindrà lloc el proper dimecres, coincidint amb els actes de l’enterro de la sardina. Serà llavors quan se sabran els guanyadors de cada categoria que hauran decidit els membres del jurat, formant per un regidor, dos representants d’associacions de veïns i tres entitats del municipi.

Data de realització: 02/15/2015 | Data de la darrera actualització: 02/17/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300